Hoe weet je wanneer je spiritueel ontwaakt bent? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Hoe weet je wanneer je spiritueel ontwaakt bent?

Je verschuift naar een werkelijkheid die meer verbonden is dan de huidige die verdeeld is.

Je hebt het gevoel dat je uit een droom ontwaakt, om je heen zie je een kwade, onrechtvaardige wereld, dan sluit je je ogen weer en ontwaak je opnieuw in een volmaakt harmonieuze wereld.

De verschrikkelijke wereld die je eerst zag, was niet meer dan een droom, daar wil je helemaal niet meer zijn.

Als je de tweede keer ontwaakt, zie je een evenwichtige wereld en niet de wereld die je in je droom zag. Kabbalisten schrijven over een dergelijke spirituele onthulling: “Zij waren als dromers.”

De vraag is: Hoe kunnen wij ontwaken uit een nachtmerrie die steeds angstiger wordt, in een vredige, evenwichtige, harmonieuze wereld? Het antwoord daarop is: door onze perceptie van de werkelijkheid te veranderen.

Ook nu leven wij in een perfecte wereld, niets minder dan hemels, waar volkomen goedheid heerst en geen spoortje kwaad. Het enige obstakel dat wij hebben om die werkelijkheid te voelen, is onze waarneming. Door onze waarneming te veranderen, veranderen wij de wereld waarin wij leven.

Onze huidige waarneming van de werkelijkheid bevindt zich op het allerlaagste niveau dat bestaat, waar elke vorm van goedheid in de tegengestelde vorm aanwezig is. Buiten deze waarneming is de stille, sublieme wereld van Ein Sof (Oneindigheid), maar wij ervaren deze eeuwige goedheid door middel van zintuigen die deze wereld van Ein Sof enorm beperken tot een minuscuul, vergankelijk, negatief plaatje.

Als wij leren hoe wij boven onze huidige waarneming van de werkelijkheid kunnen uitstijgen, zien wij onszelf omhuld door een warmte van liefde waarvan wij op ons huidige niveau geen besef hebben.

In de Wijsheid van Kabbalah wordt het proces waardoor wij boven onze huidige perceptie van de werkelijkheid uitstijgen naar een werkelijkheid die volmaakt verbonden, harmonieus en eeuwig is, correctie genoemd. De veranderingen die wij in onze waarneming meemaken en de waarneming van de werkelijkheid worden als correcties beschouwd, hoe meer gecorrigeerd wij worden, hoe positiever en harmonieuzer de wereld zal blijken te zijn.

In feite is onszelf corrigeren en onze waarneming veranderen een proces waarbij wij boven onze verdeeldheid brengende gedrevenheid uitstijgen en als wij dat doen, zien we hoe de houding van anderen naar ons toe ook verandert.

Kortom, het is niet nodig om mensen te veranderen of onze wereld te corrigeren. We moeten alleen onszelf corrigeren, dan zullen we ontdekken dat we in een volmaakte werkelijkheid leven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/how-do-you-know-when-you-have-awakened-spiritually-quora/

Based on “The Meeting of Worlds” on June 16, 2014. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Photo by Frank Oberle on Unsplash

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: