De hele wereld tegenover de uitdaging van de natuur

Vraag: Hoe kan de mensheid de uitdaging van de natuur aan die we nu onder ogen zien? Het is duidelijk dat iedereen voor zichzelf besluiten neemt. Dokters gaan naar ziekenhuizen om levens te redden. Wetenschappers ontwikkelen vaccins. Hoe kan dit de hele mensheid raken?

Antwoord: Alleen als er werkelijk een heel groot probleem is waar absoluut alle volkeren op aarde mee geconfronteerd worden en waarbij iedereen voelt dat we volkomen afhankelijk zijn van de een of andere bedreiging waar we niet tegenop kunnen, zullen hoogstwaarschijnlijk alle volkeren ter wereld opstaan en zich met elkaar verbinden om deze dreiging te overwinnen. Dat zou geweldig zijn!

Intussen zie ik dat nog niet gebeuren. Alles is afhankelijk van de verschijning van een universele, externe bedreiging. Zelfs als er ergens iets rommelt, zoals een tsunami in Japan of een kerncentrale in Tsjernobyl, weet de rest van de wereld er waarschijnlijk niets van. Er moet iets heel extreems gebeuren voordat iedereen op aarde wakker wordt geschud en gaat nadenken over de betekenis van het leven.

Vraag: Draagt het gevoel van zo’n probleem enige kracht in zich om mensen te verbinden? Misschien een soort psychologische shift, wordt men daardoor misschien op psychologisch gebied wakker geschud?

Antwoord: Nee, ik denk dat er iets heel ergs moet gebeuren, zoals een wereldwijde aardverschuiving waarbij de aarde werkelijk heen en weer schudt. Dan zal men de behoefte voelen om zich met elkaar te verbinden tegenover die wereldwijde externe dreiging.

Zelfs de inslag van een meteoriet zou bij de mensheid niet zo’n angst kunnen veroorzaken, want dan zou maar een deel van de aarde daardoor schade oplopen. Als een heel continent onder water zou lopen, is dat geen verlies voor de hele mensheid. Het is nodig dat iedereen de verschrikking van een verlies zodanig voelt, dat men dan bereid is om daarna op de juiste manier te handelen.

Ik heb zulke mensen meegemaakt, ze werden vrijgelaten uit gevangenissen in de Sovjet-Unie. Ze zeiden: “Water en brood, meer hebben we niet nodig. We zijn bereid om altijd op die manier te leven, op water en brood. En als we ook nog een gezin zullen krijgen en een bord soep met water en brood, is dat het paradijs.” Een dergelijke schok moet iedereen meemaken om de mogelijkheid te ervaren om de mensheid te corrigeren. Een mens wordt zachter door lijden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/the-whole-world-toward-the-challenge-of-nature/

From KabTV’s “Kabbalah Express” 1/12/21

Filed under: Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed