Autoriteiten veranderen

We staan altijd onder het gezag van de Schepper, hoewel we dit niet begrijpen en niet voelen, met andere woorden, we accepteren het niet, noch met ons verstand, noch in ons hart. We komen in deze wereld en onze groei begint, totaal ondergedompeld in egoïsme, verslaafd aan een speciale kracht die ons een bedrieglijk beeld voorhoudt, alsof wij door niets bestuurd worden, maar zelf de leiding hebben over de wereld.

Een baby groeit op tot kind en daarna tot volwassene, hij blijft echter denken dat de wereld wordt beheerst door mensen zoals hijzelf. Het enige wat nodig is, is anderen verslaan in deze strijd om de macht.

Als we de Schepper echter willen ontdekken, moeten we onze controle opgeven en besluiten dat wij de wereld niet willen regeren of beheersen, we willen deze egoïstische neiging in ons onderdrukken. Dan ontdekken we dat ook het egoïsme niet van ons is, maar van de Hoge Kracht. Ik dacht altijd dat ik het egoïsme ben, ik wil de controle hebben en beslissingen nemen, alles is ik, ik, ik!

Het blijkt echter dat dit niet waar is. Als ik probeer om een beetje uit het gevoel van mijn “ik” te komen, voel ik, dat ik het niet ben, maar de Schepper. Dit is niet helemaal wat ik me altijd voorstelde. Daarom verandert mijn houding ten opzichte van mijn egoïsme en van de Schepper. Ik moet beginnen om mijzelf daartussen te positioneren, mijn egoïsme tenietdoen, de eerste hogere kracht, en wensen dat de tweede kracht, de Schepper, in plaats daarvan zal regeren. Tussen die twee krachten, in die confrontatie, neem ik mijn positie in.

Als ik mezelf wil annuleren met de hulp van een groep en de studie, word ik steeds opgenomen in de Ten en in de Schepper. Deze twee krachten zijn bedoeld om mij te helpen om de controle van de egoïstische kracht te vervangen door de controle van de kracht van geven en liefde.

Wij leven in de laatste generatie, daarom moeten wij al deze krachten in de wereld ontdekken en het bestuur veranderen van het bestuur van het egoïsme naar een bestuur dat ons nog onbekend is. De hele wereld om ons heen verandert volgens onze innerlijke veranderingen die we al hebben doorgevoerd of waarvan we op punt staan ze door te voeren.

De laatste generatie is iets speciaals omdat deze veranderingen plaatsvinden bij een groot aantal mensen in de Bnei Baruch-wereldgroep. Ook de wereld ondergaat dergelijke veranderingen, hoewel op een lager niveau. Het is te vergelijken met ouders die betrokken zijn bij allerlei volwassen problemen op het werk en in de maatschappij en daardoor ook hun kinderen beïnvloeden, hun wereld en de situatie thuis veranderen.

Daarom beleeft iedereen van de laatste generatie kwalitatieve veranderingen, eenieder afhankelijk van zijn niveau. De wereld ondergaat enorme veranderingen, zelfs de media zijn een middel voor verdeeldheid aan het worden. De algemene erkenning van het kwaad vindt plaats en dat brengt ons dichter bij de spirituele geboorte.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/authorities-change/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 1/13/21, “Ibur (Conception) and Preparation to Birth”

Related Material:

The First Grasp Of Spirituality

The Miracle Of The Birth Of A New Life

Spiritual Advancement

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed