Wat we kunnen verwachten voor het nieuwe jaar 2021 (Medium)

Medium heeft mijn nieuwe artikel gepubliceerd: Wat we kunnen verwachten voor het nieuwe jaar 2021

We staan op het punt om een atypisch jaar achter ons te laten en de mensheid vraagt zich af wat er in het verschiet ligt voor het komende jaar. 2021 zal een jaar worden waarin we allemaal zullen voelen, begrijpen en accepteren dat het doel van onze ervaringen tot nu toe eruit bestaat om de mensheid te herschikken op een positievere manier. De uitdagingen waar we voor stonden, hebben ten gunste van ons gewerkt, ze hebben ons geholpen om te onderzoeken hoe ze ons verder hebben geholpen naar een nieuwe fase van ontwikkeling, een nieuwe fase van het menselijk bestaan.

2020 wordt gekarakteriseerd door polarisatie, een economische crisis, natuurrampen en een wereldwijde pandemie die een wereldwijde lockdown heeft veroorzaakt. Het virus kwam om ons te organiseren, wakker te schudden en allerlei soorten disbalans in de maatschappij, in menselijke betrekkingen en op onze planeet op te lossen.

Op deze manier gaat de natuur met ons om. Covid-19 is geen willekeurig virus. Het systeem van de natuur staat erachter en dat kwam in actie toen wij een groot deel van de planeet hadden verwoest. Alsof de natuur zegt: “En nu is het genoeg. Jullie zijn bezig om de wereld te vernietigen. Jullie hebben de aarde leeggepompt, afval in de oceanen gedumpt, de lucht vervuild en van stukken land vuilnishopen gemaakt. Jullie hebben de natuurlijke bronnen van de aarde uitgeput. Ga nu de wereld maar eens opnieuw opbouwen.”

Hoe lang zullen we nodig hebben voordat wij ons realiseren dat de natuur niet tot rust zal komen voordat wij doen wat ons staat te doen? Het lijkt erop dat wij enigszins gaan inzien dat wij hier en daar schuldig zijn, dat we beginnen te begrijpen wat er eigenlijk aan de hand is. Als we niet met de media te maken zouden hebben, die ons constant misleiden, zou de mensheid misschien al veel eerder haar verantwoordelijkheid op zich genomen hebben.

En hoe hard het misschien ook lijkt, het systeem van de natuur heeft ons heel vriendelijk toegesproken, niet zo direct en hard als bij andere plagen in het verleden. Het heeft ons tijd gegeven om te begrijpen wat de natuur van ons eist. Maar als wij ons niet laten waarschuwen en onze koers niet wijzigen in de richting van evenwicht, kunnen we absoluut een veel heviger reactie verwachten in het komende jaar.

Is de pandemie voorbij als er vaccins komen? We zijn op weg naar de volgende fase van de menselijke ontwikkeling, dus er zal duidelijk een en ander veranderen. Zal die verandering plaatsvinden in de vorm van opluchting voor ons? Dat is moeilijk vast te stellen, want gewoonlijk gaan de klappen van de natuur van de lichtste naar de zwaarste, totdat het nodige is bijgesteld. Als je bijvoorbeeld aan een kind vraagt om iets te doen en hij het niet doet, praat je waarschijnlijk de volgende keer op een hardere toon tegen hem. Als dat ook niet helpt, moet je de daaropvolgende keer je standpunten nog duidelijker maken en hem strengere voorwaarden voorleggen.

Hoe het komende jaar eruit zal zien, staat niet in de sterren geschreven, ook niet wat de vaccins betreft. De waarheid is, dat de toekomst aan ons is. Het hangt ervan af hoezeer we zullen proberen te begrijpen wat de natuur ons nu vertelt. De boodschap is duidelijk. Het is duidelijk dat onze industrie niet geschikt is voor de nieuwe wereld, want ze is gericht op de productie van onnodige dingen die het milieu vervuilen. Het is ook duidelijk dat het huidige onderwijssysteem niet overeenstemt met de wetten van de natuur omdat onze opvoeding erop gericht is om met elkaar te concurreren en verdeeldheid te creëren.

Daarom moet de belangrijkste opdracht voor het nieuwe jaar bestaan uit het opbouwen van een integrale wereld, uit het binnengaan van een leven van menselijk partnerschap, voor elkaar en voor de hele natuur.

De mensheid zal moeten veranderen, opnieuw moeten nagaan wat werkelijk belangrijk is en wat niet. We moeten afstand doen van alles wat niet noodzakelijk is, begrijpen dat we ongeveer 80% van onze winkels en bedrijven moeten sluiten. Natuurlijk zal men het absoluut niet eens zijn met zulke drastische veranderingen zonder dat men begrijpt waar dit toe leidt en wat het doel is, namelijk: een evenwichtiger wereld.

Ondertussen maken mensen zich aan het einde van dit jaar zorgen over hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen, ze maken zich zorgen over de steeds grotere werkloosheid en vragen zich af hoe ze een samenleving kunnen opbouwen als er zoveel onzekerheid en sociale onrust bestaat. We moeten ons afvragen hoe we ons een nieuwe manier van denken eigen kunnen maken die rekening houdt met iedereen, zodat iedereen de toekomst hoopvol tegemoet kan zien.

Ik denk dat 2021 een overgangsjaar zal zijn. Hoewel de volledige overgang die we nodig hebben enige jaren in beslag zal nemen, zullen we in ieder geval wel gaan begrijpen wat de toekomstige voorwaarden zijn waar we aan moeten voldoen. We moeten geen dingen produceren die niet essentieel zijn. We moeten een grote nadruk leggen op onderwijs en educatie, en onszelf zo opvoeden dat we dichter bij elkaar komen in onderlinge solidariteit.

Als we ons met elkaar verbinden, zullen we gaan inzien dat al het goede voor ons ligt. We hebben het binnen handbereik om tot dit bewustzijn te komen. Alles hangt af van de mate van onze bereidheid om onze ogen te openen, onze geest te openen en te leren begrijpen wat de natuur – de Hebreeuwse woorden voor “God” en “natuur” hebben in Gematria dezelfde numerieke waarde – met ons doet. Door betere onderlinge verbindingen zullen we de Hoge Kracht, die alles in onze werkelijkheid bestuurt, onthullen. Zo zullen wij heelheid en een totale vervulling bereiken.

Dit is de positieve toekomst die ons te wachten staat, op voorwaarde dat wij uitsluitend denken en handelen in de richting van eenwording.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/what-to-expect-for-the-new-year-2021-medium/

Filed under: Coronavirus, Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed