Tools van de spirituele leraar

Vraag: Welke tools gebruikt een spirituele leraar zodat ik mij kan focussen op mijn innerlijke eigenschappen en ze kan afstemmen?

Antwoord: Dit gebeurt allereerst alleen tijdens de les waarin wij met elkaar verschillende onderwerpen bespreken, als de student vraagt en de leraar uitlegt. Als de studenten in interactie zijn met de leraar en proberen om hem zo diep mogelijk te begrijpen, is het alsof ze zijn innerlijke wereld binnentreden en proberen om zich gevoelsmatig, niet mentaal, met hem te verbinden.

Gevoelsmatig betekent: in hun verlangens, zoals er geschreven staat: “Maak jouw verlangen als zijn verlangen.” Deze verbinding is heel belangrijk. Je hoeft fysiek niet dichtbij de leraar te zijn om dat te kunnen doen. Je hoeft niet met hem in direct contact te staan en met hem in hetzelfde gebouw te zitten.

Ik heb bijvoorbeeld een heel goed contact met de groep in Santiago. Ik voel hoe dicht ze bij me zijn, ondanks de fysieke afstand.

Er zijn groepen die ik al heel lang ken, maar ik voel ze niet zo dichtbij, het hangt namelijk af van het innerlijke verlangen naar verbinding met elkaar.

In het algemeen gesproken is het nodig dat je begrijpt dat de leraar dit verlangt en daartoe bereid is, hoewel hij ook bot en hard kan zijn. Dat is dan iets wat uiterst nauwkeurig afgewogen is en voor die student nodig is. Alles wordt uitsluitend bepaald door de behoefte om met elkaar in contact te zijn, zodat je van mij spirituele energie krijgt, gevoel en begrip, de verbinding tussen wat we studeren en onze innerlijke wereld, onze daden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/tools-of-the-spiritual-teacher/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 12/2/18

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Teacher | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: