Innerlijke wijsheid

Spiritueel werk vindt boven de rede plaats, dit betekent: niet volgens ons egoïstische denken en voelen. Maar hoe dan wel?

De Sefira Daat (kennis) in de spirituele structuur is een speciale combinatie van gevoelens en het denken. Gevoelens komen van Bina en het denken komt van Hochma, hoe is het mogelijk om nog hoger te werken? Hoe kunnen we de uiterste grens van dit principe ook maar enigszins begrijpen en ons daardoor ontwikkelen in ons spirituele leven?

Als wij dichterbij nieuwe tools voor waarneming willen komen, moeten we niet werken aan onze gevoelens en ons denken, maar alleen aan de vraag hoe we dichter bij onze vrienden kunnen komen. Als ik iets wil begrijpen en bereiken door één stap voorwaarts te zetten in spiritualiteit, besteed ik geen aandacht aan de vraag hoe ik dat met mijn denken of voelen moet doen. Ik kan dit niet uit een boek of met mijn zintuigen leren, maar alleen door dichterbij mijn vrienden te komen.

Dit is de enige praktische handeling die we kunnen uitvoeren om het systeem van Adam HaRishon te corrigeren. Spirituele verbinding met mijn vrienden in de Ten zal nieuwe Kelim in mij openen en mij langzamerhand verplaatsen van de rede naar boven de rede, van de fysieke Kelim in deze wereld, het aardse denken en voelen, naar de spirituele Kelim. Deze worden alleen ontdekt door hindernissen en onverschilligheid te overwinnen, evenals het gevoel dat we innerlijk verwijderd zijn van de vrienden, van de Ten.

Hoe meer ik mijn hart open en op zoek ga naar verbinding, hoe beter ik begrijp dat er geschreven staat: “Het is niet de wijze die leert.” Spiritualiteit bereiken hangt niet van kennis af, maar van de Kelim die zich steeds meer met elkaar gaan verbinden. Na de breking van de Kelim zijn we allemaal van elkaar verwijderd, maar in de mate waarin wij ons willen samenvoegen en dichter bij elkaar willen komen, brengen wij gecorrigeerde Kelim voort waarin wij nieuwe spirituele concepten voelen.

Zo oefen ik om door spirituele veranderingen heen te komen en niet door te zoeken naar meer fysiek verstand en gevoelens op psychologisch gebied. Het enige wat ik doe, is dringend om verbinding met mijn vrienden vragen, en door de Kli van Adam HaRishon te corrigeren, ga ik begrijpen wat een integraal spiritueel systeem is, wat Adam HaRishon was voor de breking en waarheen we nu op weg zijn.

Wij ontdekken de Hoge Kracht, de Schepper, en de Wijsheid van Kabbalah in onszelf en we vullen ons niet met boekenwijsheid. Daarom wordt Kabbalah “Innerlijke Wijsheid” genoemd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/inner-wisdom/

From the 1st part of the Daily Kabbalah lesson 12/1/20, “Work with Faith Above Reason”

Related Material:

What Is Faith Above Reason?

Calculation In The Corrected Heart

Striking Self-Gratification

Filed under: Adam-The Common Soul, Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: