Hoe van jezelf leren houden?

Vraag: Het is algemeen bekend dat niemand van jou zal houden als jij jezelf niet liefhebt. Een opvatting waar wat minder over gesproken wordt is: om van anderen te kunnen houden, moet je van jezelf houden. En waar nog minder over gesproken wordt, maar het is misschien wel belangrijker: om van jezelf te kunnen houden, moet je eerst van anderen houden.

Hoe kan je van jezelf houden?

Antwoord: Daar is maar één oplossing voor: probeer voor mensen dingen te doen die zij verlangen, doe wat echt belangrijk is voor hen. Laat aan mensen zien hoe ze geluk kunnen vinden. Dit wordt ook jouw geluk en het geluk van iedereen, een mens kan zichzelf niet voor anderen afsluiten. Het is essentieel dat je zeker weet dat jij – als je mensen geluk laat zien of naar geluk leidt – daarin je eigen geluk ziet.

Vraag: Dit betekent dus, van anderen houden, ongeacht jezelf?

Antwoord: Ja. Dan zal je begrijpen dat dit de betekenis is van: van jezelf houden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/how-to-love-yourself/

Uit het programma: https://kabbalahmedia.info/programs/cu/BhLU5iZA?language=en

Filed under: Love | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: