Het versleten woord ”liefde”

Vraag: Kunnen we de woorden “liefde”, “eenheid” en “broederschap” niet vervangen door woorden als “solidariteit”, “gezamenlijkheid” en “toenadering”? In plaats van liefde: “toenadering”?

Antwoord: Nee. Dit zijn volkomen andere definities.

Vraag: Betekent dit dat we nog steeds het woord “liefde” moeten gebruiken en dat u niet bang bent dat mensen zich daarbij misschien iets totaal anders voorstellen?

Antwoord: Het maakt niet uit wat mensen denken, want zij begrijpen het nog niet.

Vraag: Maar het is problematisch om het woord “liefde” te gebruiken, want niemand gelooft dat dit betrekking heeft op de wet van de natuur of de hoge Kracht die alles heeft geschapen. Iedereen associeert liefde met wat aanwezig is tussen een man en een vrouw. Waarom zouden we tegen iets wat zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft, ingaan? Zouden we niet “toenadering tot elkaar” of iets dergelijks moeten zeggen? Of is er een soort kracht in het woord “liefde” aanwezig?

Antwoord: Liefde is niet alleen maar toenadering tot elkaar of een soort mechanische aantrekkingskracht. Het is wat wij diep in ons waarnemen, een behoefte om een verbinding met elkaar te hebben waarbij het onderscheid tussen “jij” en “ik” verdwijnt.

Hoe zouden we deze wederzijdse absorptie, het opgaan in elkaar met een ander woord kunnen benoemen? Je kunt het benoemen door nog een andere, zuiver fysieke, mechanische, chemische term, maar het blijft gaan over hetzelfde.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/the-worn-out-word-love/

From KabTV’s “Communication Skills” 10/23/20

Filed under: Education | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed