Eenieder heeft zijn eigen geluk

Vraag: De beroemde psycholoog Viktor Frankl heeft geschreven: “Het leven wordt nooit ondraaglijk door omstandigheden, maar wel door gebrek aan zingeving en een doel.” Uit sommige onderzoeken van tegenwoordig blijkt dat een mens niet gelukkig wordt als hij zingeving ervaart, maar dat het afhankelijk is van de mate waarin het leven gemakkelijk, aangenaam en vrij van problemen is.

Wat is geluk?

Antwoord: Geluk is afhankelijk van het niveau waarop een mens zich bevindt. In principe betekent geluk dat al je wensen niet vervuld zijn, ze wachten op vervulling en alles is in afwachting, zoals een kind dat gauw jarig wordt. 

Als je je voelt zoals op je verjaardag, wordt er iets aan je gegeven, het wordt iets goeds, je kijkt namelijk uit naar een beloning van het leven, dat is geluk. Eenieder heeft zijn eigen geluk.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/everyone-has-their-own-happiness/

From KabTV’s “Kabbalah Express” 11/6/20

Filed under: Meaning Of Life | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed