De wereld vanuit een nieuw perspectief zien

Het Boek De Zohar vertelt ons hoe de schrijvers van dit boek, de studenten van Rabbi Shimon, voor de lessen bijeen kwamen, elke keer een nieuwe diepte van de schepping ontdekten en in dit boek beschreven. Voordat zij zich focusten op de les, voelden zij zo’n enorm grote haat ten opzichte van elkaar dat ze elkaar wilden doden. Zo groot was hun egoïsme.

Door te proberen om ons in de Ten op elkaar te richten, wekken wij de geleidelijke invloed van het Omringende Licht over ons op, wij mobiliseren het op die manier en met de hulp van dat Licht moeten wij in elke Ten een tweede verdieping bouwen. Wij moeten dringend aan de Schepper vragen stellen en op ons niveau alles doen wat van ons gevraagd wordt: bidden, het uitschreeuwen naar Hem, Hem vragen, dan zal het ons lukken. Wij gaan voelen dat wij boven alles wat we weten uitstijgen, boven ons intellect, boven onze waarneming van de wereld, we gaan alles op een andere manier zien, verbonden met elkaar, zodat wij ondanks onze eerste egoïstische verdieping, kunnen zien dat alles, over de hele wereld, absoluut met elkaar verbonden is.

Dan verdwijnen alle problemen en verschillen en in plaats daarvan gaan ze elkaar complementeren, dat is het spirituele verbindingssysteem. En dit moeten wij nu juist leren. Wij werken ermee in onze Tens en tijdens onze studie.

Dit is het doel van onze studie, van ons leven in deze wereld waarnaar wij steeds weer terugkeren in onze fysieke staat en waar we de verbinding tussen ons herstellen en opnieuw bouwen. Deze verbinding bedekt alle onenigheid en alle verschillen die tussen ons zullen blijven bestaan en steeds meer zullen toenemen. Zo werkt het.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/12/see-the-world-from-a-new-perspective/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 2/6/19

Related Material:

Who Builds The Bridge Of Connection Between Us?

Uniting Above All The Differences

A Strong Connection Is Like A Shared Child

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed