“Wat vindt u van het nieuws over het Pfitzer COVID-19 vaccin dat voor ruim 90% effectief is?” (Quora)

Michael Laitman op Quora: Wat vindt u van het nieuws over het Pfizer COVID-19 vaccin dat voor ruim 90% effectief is?

Pfizer’s aankondiging dat zijn vaccin tegen het coronavirus in 90% van de gevallen effectief is, heeft veel mensen hoop gegeven, maar behalve een scheut optimisme zie ik geen genezing op lange termijn van dit virus door dit vaccin.

Mijn indruk van diverse experts is dat een daadwerkelijke genezing van het coronavirus nog 4 à 5 jaar zal duren. Bovendien, volgens mijn begrip van het doel en het plan van de natuur – afkomstig van meer dan 40 jaar bestudering van de Wijsheid van Kabbalah – hangt de kans van de wereld op genezing af van onze bereidheid om ons positief met elkaar te verbinden.

De natuur ontwikkelt zich naar steeds grotere staten van verbinding, als wij de verbinding waarmaken waar we positief naar toe geleid worden, zullen we het leven als perfect en harmonieus ervaren.

Als wij onze motivatie afstemmen op een harmonieuze verbinding met de wetten van de natuur die met elkaar verbonden zijn en van elkaar afhankelijk zijn, zullen wij in de volle betekenis van het woord gezondheid ervaren, namelijk evenwicht op individueel, sociaal, mondiaal en ecologisch gebied. Als wij echter geen rekening houden met een positieve verbinding, maar verdeeldheid brengende beweegredenen toelaten, waardoor we slecht over elkaar denken, zullen virussen ons blijven infecteren. 

En zelfs als we totaal geen rekening houden met anderen is het zo dat wij – hoe langer wij de pandemie moeten verdragen en mondkapjes moeten dragen als we fysiek contact hebben met de samenleving – er door de natuur aan gewend raken, in ieder geval onbewust, om over onszelf een laag van gevoeligheid aan te brengen ten opzichte van anderen.

In het algemeen vertrouw ik er echter op dat het Pfizer vaccin positief werkt als een korte golf van hoop en veel mensen een zucht van verlichting zal brengen. Tegelijkertijd hebben we geen gezondheidsdeskundigen nodig om ons te vertellen dat ons leven zal verbeteren als wij onze houding naar elkaar verbeteren.

De coronavirus pandemie is de manier waarop de natuur met ons communiceert. Als wij ons opsluiten in onze individuele hokjes en geen beweging maken om ons – boven onze verdeeldheid brengende motivaties uit – met elkaar te verbinden, kunnen we verwachten dat de natuur daarop navenant reageert.

Wij zouden er dus verstandig aan doen om na te denken over wat de natuur eigenlijk van ons wil en hoe wij onze houding naar elkaar kunnen verbeteren. Als we de samenleving infuseren met een positieve geest van eenheid boven de verdeeldheid en de polarisatie uit die ons van binnenuit uit elkaar drijven, zullen we een einde zien komen aan de pandemie, en een nieuw begin waarbij wij zullen ontdekken hoe we werkelijk gezond, gelukkig, vol vertrouwen, veilig en harmonieus kunnen leven, in evenwicht met de natuur,

Ik heb over dit onderwerp gediscussieerd en er vragen over beantwoord in mijn Q&A met schrijvers: 

Hier volgt de video (Engels)

Blog en video in het Engels: https://laitman.com/2020/11/what-do-you-think-of-the-news-about-the-pfizer-covid-19-vaccine-being-over-90-effective-quora/

Photo by GR Stocks on Unsplash.

Filed under: Coronavirus, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed