Korte Kabbalah Tips – 24-7-2020 – Educatie

Vraag: Als ik aan een tekst werk, voel ik dat ik wat praktisch werk moet doen om de informatie op de beste manier tot me te nemen: het belangrijkste onderwerp onderzoeken, samenvatten, het artikel vereenvoudigen en dan proberen om het in mijn eigen woorden uit te leggen. Moet ik al dit werk alleen doen of samen met de vrienden?

Antwoord: Het is beter om samen te werken, maar alleen als je vrienden dit werk aankunnen.

Vraag: U geeft vanuit de Kabbalistische bronnen les aan uw studenten, maar bij de cursussen integrale educatie (IE) bestuderen we deze bronnen niet. Van waaruit moeten we ons dan verbinden?

Antwoord: Je verbindt je niet rondom de bronnen, maar rondom een bepaald idee, rondom de Hoge Kracht die zich nu tot jullie wendt en jullie verbindt. Dit is de enige manier.

Vraag: Is er een verbinding tussen de ontwikkeling van verlangens en cognitieve ontwikkeling?

Antwoord: Daartussen is geen enkele verbinding. Je hoeft niet heel intelligent te zijn om wijs te zijn.

Vraag: Wanneer ben je een wijs mens?

Antwoord: Een wijs mens is iemand die een grote hoeveelheid informatie heeft verkregen over de verbindingen tussen alle verschijnselen in de wereld.

Vraag: Hoe kunnen we een collectief intellect ontwikkelen? Is het mogelijk om collectieve emoties te ontwikkelen, of is het een natuurlijk fenomeen?

Antwoord: Nee, dat is niet iets natuurlijks. Dit vereist veel en hard werk. Het is uitsluitend afhankelijk van het openen van de harten om zo tot één verlangen te komen waarin alles duidelijk gaat worden.

Vraag: Zullen er in de toekomst beroepen op sociaal gebied komen die tijdens de studie geen kennis vereisen?

Antwoord: Naar mijn mening leven we al in die toekomst. Het enige wat we moeten doen, is onze correctie voltooien.

Vraag: Hoe minder een mens weet, hoe meer vertrouwen hij heeft in wat hij weet en dan voelt hij niet dat wat hij weet beperkt is. Hoe komt dat?

Antwoord: Als iemand niet veel weet, is er niets om over in de war te raken.

Vraag: In deze tijd wordt educatie in drie gebieden verdeeld: kennis, vaardigheden en waarden. Wat heeft een mens nodig om in de nieuwe wereld te overleven en zich te ontwikkelen?

Antwoord: Ik beveel geen van deze gebieden aan. Om in de huidige wereld te kunnen overleven, heeft een mens de juiste omgeving nodig, dat is alles.

Vraag: Begrip is een zintuiglijk proces. Het bestaat uit denken en voelen. De Wijzen hebben geschreven: “Het hart begrijpt.” Wat betekent dat?

Antwoord: Het hart begrijpt in de mate waarin het kan voelen, het intellect volgt de gevoelens.

Vraag: Moet de studie gebaseerd zijn op het versnellen van het proces van de erkenning van het kwaad van ons ego en de snelle verandering daardoor?                             

Antwoord: Ja, maar dat bereik je niet op een kunstmatige manier. Dat gebeurt vanzelf.

Vraag: Waar wordt informatie opgeslagen, in ons denken, in onze verlangens of in onze intenties?

Antwoord: Nergens. Informatie wordt om ons heen opgeslagen, in de lucht. Dit is het veld waarin wij leven. Wij moeten ons ermee verbinden en de informatie daarvandaan halen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/blitz-of-kabbalah-tips-72420-part-1/

From KabTV’s “Management Skills” 6/24/20

Filed under: Education, Kabbalah Study | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed