“Fysieke micro-evolutie weerspiegelt een gigantische evolutie in de geest” (Thrive Global)

Thrive Global heeft mijn nieuwe artikel gepubliceerd: “Fysieke micro-evolutie weerspiegelt een gigantische evolutie in de geest

De belangrijkste eigenschap die zich nu in ons ontwikkelt, is gezellig samen zijn. We maken een verschuiving van de “overleving van de sterkste” naar de “overleving van de vriendelijkste.”

Verrassend genoeg is de mensheid nog steeds in ontwikkeling, zelfs fysiek. Bovendien versnellen we onze evolutie. Onderzoekers van de Flinders University in Adelaide, Australië, publiceerden hun bevindingen in de Journal of Anatomy: “Veel mensen dachten dat de evolutie van de mens is gestopt. Onze studie toont echter aan dat we nog steeds evolueren, sneller dan op enig ander moment in de afgelopen 250 jaar.” Ten gevolge van deze versnelde evolutie “worden baby’s geboren zonder verstandskiezen en met een extra slagader in hun arm, terwijl andere baby’s worden geboren met kortere gezichten, kleinere kaken en extra botten in hun benen en voeten,” leggen ze uit. Dit zijn geen afwijkingen; het zijn natuurlijke mutaties bij gezonde baby’s.

Als we de komende jaren doorkomen zonder onszelf te vernietigen door oorlogen en bloedvergieten, zullen we sterk, verenigd en gelukkig uit de innerlijke revolutie komen.

Michael Laitman

Deze veranderingen geven echter meer aan dan alleen een fysieke evolutie. Ze weerspiegelen een diepgaande transformatie die we in onze manier van denken doormaken. De kinderen van morgen zullen veel meer van ons verschillen dan een extra slagader of minder tanden. Ze zullen anders denken, anders voelen, anders communiceren en daardoor zullen ze een heel andere wereld opbouwen. Ze zullen letterlijk een ander soort zijn. We zitten nu midden in een historische transformatie en daarom is de mensheid zo onzeker over haar toekomst.

We zijn op weg naar een tijdperk waarin we onszelf niet als aparte individuen zullen voelen, maar als een organisme dat samengesteld is uit oneindig veel cellen en organen die zich over de hele wereld verspreiden. De voortschrijdende globalisering en onze onderlinge afhankelijkheid waarvan we in de afgelopen eeuw getuige zijn geweest, zal zich van de buitenkant naar ons innerlijk verplaatsen. We zullen ons niet alleen met elkaar verbonden voelen als het gaat over handelswaar, maar ook in hoofd en hart.

De coronavirus pandemie heeft ons al laten zien dat we voor onze gezondheid afhankelijk zijn van elkaar. Geleidelijk aan zullen we leren dat we ook afhankelijk zijn van elkaar met betrekking tot onze gedachten en gevoelens, onze verlangens, dromen en doelen in het leven. We zullen ontdekken dat we geen enkel deel van de planeet kunnen verwaarlozen, want dan zouden we een deel van onszelf verwaarlozen.

We hebben iets dergelijks nooit eerder meegemaakt. Het gaat niet over communisme of socialisme, maar over een nieuwe, sociale mentaliteit van wederzijdse verantwoordelijkheid, een verlangen om me dichtbij alle mensen in de wereld te voelen, simpelweg omdat ze werkelijk een deel van mezelf zijn.

Op het ogenblik zijn we verbijsterd en bang voor onze toekomst. Maar eenieder die werkt aan verbondenheid tussen mensen, boven alle verschillen uit, moet weten dat hij of zij de goede kant op gaat.

Als we vandaag bang zijn voor diversiteit … morgen zullen we dit omarmen. We zullen de micro verschillen tussen ons koesteren in onze geest, ons lichaam, in culturen, religies en gewoonten, omdat ze ons leven zullen verrijken met kleur en vitaliteit.

De belangrijkste eigenschap die zich nu in ons ontwikkelt, is gezellig samen zijn. We maken een verschuiving van de “overleving van de sterkste” naar de “overleving van de vriendelijkste”. Deze overgangsperiode kan tumultueus zijn, maar we kunnen er op een snelle en plezierige manier doorheen komen als we dit met elkaar doen.

Als we de komende jaren doorkomen zonder onszelf te vernietigen door oorlogen en bloedvergieten, zullen we sterk, verenigd en gelukkig uit de innerlijke revolutie komen. Maar dit zal alleen gebeuren als we eensgezind naar dit doel toe werken. Als we dat niet doen, zal de natuur ons dwingen op talloze afschrikwekkende manieren om onszelf te transformeren, ongeacht wat wij wensen.

— Gepubliceerd op 25 november 2020

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/physical-microevolution-reflects-giant-evolution-in-the-spirit-thrive-global/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: Evolution, New Publications | Add Comment / Ask Question →

 

 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed