Elke dag een nieuwe bladzij

Vraag: In het algemeen zegt men dat het belangrijk is als er aan het begin van een bijeenkomst kort herhaald wordt wat er bij de voorgaande bijeenkomst is gezegd. Waarom doet u dat niet?

Antwoord: Omdat ik niet wil dat een mens op een nieuwe bladzij begint nadat hij het vorige van de oude pagina heeft herhaald. Dat heeft hij niet nodig. Hij moet leeg beginnen. Leeg!

Bij Kabbalah gaat het niet zoals bij alle andere methoden, waar eerst de voorafgaande stof herhaald wordt en men daarna verder gaat. Wij beginnen elke dag opnieuw.

Soms komt het voor dat we om de een of andere reden een onderwerp niet afgemaakt hebben. Dan herhalen we wel eens iets. Maar in het algemeen gesproken niet. Hierover staat geschreven: “Elke dag zal als nieuw zijn in je ogen.”

Opmerking: Bij conventionele methoden is het heel effectief om enquêtes, toetsen en oefeningen te hebben om zo te weten of studenten de stof hebben onthouden. U controleert de kennis nooit, u geeft geen toetsen en geen examens.

Mijn commentaar: Ik wil studenten niet dwingen om iets uit het hoofd te leren. Ik wil echter dat ze voelen dat zij innerlijk moeten veranderen. Kan ik toetsen geven over hun innerlijke veranderingen?

Opmerking: Soms geeft u huiswerk, maar u controleert het nooit.

Mijn commentaar: Waarom zou ik dat doen? Ik geloof dat als iemand mijn student wil zijn, hij constant moet nadenken over wat hij van de leraar gehoord heeft.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/a-new-page-every-day/

From KabTV’s “Management Skills” 6/24/20

Filed under: Education, Kabbalah Study | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: