Covidofobie – Een nieuw type angst

Vraag: Psychologen hebben het over de opkomst van een nieuw soort angst: covidofobie. Sommigen zeggen dat dit niet meer dan een verergering is van iemands vroegere angsten over zijn gezondheid. Anderen zeggen dat dit een speciaal soort angst is die nu ontstaat. Maar over één ding is men het eens: hoe langer de pandemie en de quarantaine voortduren, hoe meer gevallen zich zullen voordoen.

Hoe kan iemand zijn angst een halt toeroepen in dit coronavirus tijdperk?

Antwoord: Ik denk dat dit virus zich zal blijven verspreiden en ons uiteindelijk zal leiden naar een situatie waarin we er enerzijds bang voor zullen zijn, en anderzijds op de een of andere manier gewend zullen raken aan het feit dat dit nu eenmaal een gegeven is waarmee we moeten leven. Het ene verstoort het andere echter niet.

Ondanks het feit dat we door allerlei dreigingen in ons leven omringd worden, bestaan we nog steeds. Met dit virus zullen we ook leren leven. Laten we eens wat verstandiger worden, leren om ons aan wat regels te houden en er rustig mee verder leven. Er zullen andere virussen komen en er zullen zich meer problemen voordoen. Geleidelijk zullen we gewend raken aan een andere manier van leven.

We zullen gaan zien dat dit virus zelfs iets goeds is. Het voedt ons op, brengt ons nader tot elkaar en positioneert ons in de juiste relatie tot elkaar. Onnodige communicatie-elementen worden compleet uit ons leven verwijderd en ook elementen op cultureel gebied. Dit blijkt noodzakelijk te zijn en we kunnen ook zonder.

Er wordt gezegd dat wat er gebeurt voor ons bestwil is. Enerzijds is dit waar. Anderzijds geeft elk probleem ons ook groei. En daarom moeten we ermee leren omgaan.

En vechten tegen het virus zal ons niet helpen. Dat zien we al. Het was nooit een echt gevecht. Je kunt niet vechten met virussen. Ze zitten in ons. We zitten vol met miljarden virussen, in ons hele lichaam. Daarom gaat het niet over een strijd – alsof je met je eigen lichaam aan het vechten bent – maar over de manier waarop je je erop afstemt, zodat je ermee kunt leven. Dan zal het leven wat vreugdevoller lijken en welwillend zijn voor ons.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/covidophobia-a-new-type-of-fear/

From KabTV’s “Kabbalah Express” 11/06/20

Filed under: Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed