Korte Kabbalah Tips – 6/11/20 – Leiderschap

Over leiderschap

Vraag: Beschouwt u zichzelf als een leider?

Antwoord: Ja.

Vraag: Wat is de beste eigenschap voor een leider die u ook bij uzelf ziet?

Antwoord: De onwrikbaarheid van het doel waar ik iedereen naartoe leid.

Vraag: Bent u altijd een leider geweest of is dat in de loop van de tijd ontstaan?

Antwoord: Ik denk dat ik zo geboren ben.

Vraag: Voor welke leiders uit het verleden hebt u respect?

Antwoord: Naast de Bijbelse leiders, heb ik respect voor de grote Torah uitleggers door de tijden heen. Want de Torah is een ontwikkelingsmethode voor onze wereld.

Vraag: Beschouwt u zichzelf als een charismatische persoon?

Antwoord: Nee. Ik probeer de eigenschappen die ik heb niet te verbergen voor mijn naaste omgeving en mijn studenten, zodat zij al mijn zwakheden absoluut kunnen zien. Ik denk niet dat ik moet doen alsof. Een leider moet niet doen alsof. Zijn idee moet werken, niet hijzelf. Hijzelf is de baas niet.

Vraag: Bereidt u zich altijd voor als u in het openbaar moet spreken?

Antwoord: Nooit! Dit kan wel eens problemen opleveren. Ik kom vaak in situaties terecht waarin ik, tijdens een openbare lezing, een idee naar buiten breng en na 15 à 20 minuten niets meer te zeggen heb. Dan geef ik de microfoon aan het publiek en geven zij voor mij de richting aan.

Vraag: Bent u er blij mee als het u lukt om iedereen te overtuigen?

Antwoord: Iemand dwingen of overtuigen lijkt mij niet iets om blij mee te zijn. Ik ben er wel blij mee als het doel van de schepping, het systeem van het universum, voor een groot aantal luisteraars duidelijker wordt.

Vraag: Waar bent u het beste in? Hoe hebt u deze vaardigheid ontwikkeld?

Antwoord: Ik denk helemaal niet na over wat ik zou moeten kunnen. Ik geef les en doe dat zoveel mogelijk. Daarnaast verwerk ik nieuws, wat materiaal, en dat alles voor mijn lessen.

Opmerking: Wat is een succes waar u bijzonder trots op bent?

Mijn commentaar: Met de hulp van mijn studenten heb ik een organisatie opgezet die aan de mensheid uitlegt wat de volgende, gecorrigeerde, hoogste staat zal zijn.

Opmerking: Noemt u eens een fout die u zich herinnert en welke lessen u daaruit hebt geleerd.

Mijn Commentaar: Mijn hele leven bestaat uit een groot aantal kleine fouten. Maar ik denk dat het niet anders had kunnen verlopen.

Vraag: Door wie wordt de leider gekozen, door God of de maatschappij, of word je een leider?

Antwoord: Alleen de Hoge Kracht bepaalt al onze stappen.

Vraag: Was uw leraar een leider?

Antwoord: Voor een kleine kring van zijn studenten was hij een onomstreden en absoluut leider. Maar van nature was hij geen leider. Ik denk dat zijn vader een leider was.

Vraag: Hoe moeten wij met mensen omgaan die hun werk niet goed doen? Wat voor effectieve methoden kent u om hen daarvoor te straffen?

Antwoord: De meest effectieve methode is een team. Als het een team is dat goed samengesteld is, zal de kleinste fout van degene die hen vertegenwoordigt door de teamleden opgemerkt worden en zal hij een negatieve feedback krijgen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/blitz-of-kabbalah-tips-61120-2/

From KabTV’s “Management Skills” 6/11/20

Filed under: Education | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed