“Wat maakt van iemand een goede leider?” (Quora)

Michael Laitman op Quora: Wat maakt van iemand een goede leider?”

Goede leiders moeten allereerst houden van het volk waar zij leiding aan geven.

Zij moeten het gevoel hebben dat hun volk hun baby is, prioriteit nummer één in hun leven. Zij moeten bereid zijn om voor hun volk te leven, te werken en zichzelf op te offeren voor hun volk.

Als zij van hun volk houden, denken goede leiders niet aan zichzelf, maar denken ze er alleen maar over na hoe zij hun volk kunnen helpen.

Bovendien moeten goede leiders in staat zijn om een vooruitziende blik te hebben, zich dichtbij de mensen voelen voor wie ze verantwoordelijk zijn en dat ook voelen voor het bredere spectrum van de samenleving. Goede leiders moeten dus de wijsheid bezitten om te begrijpen dat een positieve toekomst afhankelijk is van positieve verbindingen tussen mensen en het belangrijk vinden om niet alleen in hun eigen volk positieve connecties te ontwikkelen, maar ook tussen hun eigen volk en alle andere volkeren. Met andere woorden, goede leiders moeten een ruim hart bezitten, de bereidheid om iedereen lief te hebben, en met het succes van anderen omgaan zoals met hun eigen succes: het succes van hun eigen volk niet bouwen op de puinhopen van anderen.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/10/what-makes-a-good-leader-quora/

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: