Wie worden meer door het virus getroffen: mannen of vrouwen?

Opmerking: Bijna iedereen wordt door het coronavirus getroffen: presidenten, gewone mensen, van vissers tot academici. Miljonairs die niet begrijpen wat er aan de hand is, zitten allemaal opgesloten.

Anderzijds laten statistieken zien dat er twee keer zoveel mannen als vrouwen aan het coronavirus overlijden. Het wordt op allerlei manieren uitgelegd. Vrouwen zouden een beter immuunsysteem hebben en minder verslaafd zijn aan slechte gewoonten. Hoe legt u dit uit?

Mijn antwoord: Ik denk dat mannen meer verbonden zijn met de correctie van de wereld dan vrouwen en er meer verantwoordelijk voor zijn. Zij zijn meer tegengesteld aan de integrale natuur dan vrouwen. Ze zijn egoïstischer. Daarom worden ze in dit opzicht vaker getroffen door het virus.

Vraag: Zijn mannen egoïstischer dan vrouwen?

Antwoord: Natuurlijk. Kijk maar eens naar hoe dit zich uit met betrekking tot de natuur, de omringende samenleving, etc. Vrouwen zijn meer geneigd naar delen met elkaar, op de een of andere manier evenwicht brengen. Hun innerlijke, animale essentie is zo. Mannen hebben dit niet. Hij is een veroveraar, het gaat allemaal over competitie, enz. Dus het virus pakt hen meer aan. Daarom zijn ze gevoeliger voor virussen, zwakker. Vrouwen zijn sterker. Ik denk dat dit voor iedereen duidelijk is. Het lichaam van een vrouw is veel sterker, veel weerbaarder.

Vraag: Komt dat omdat zij die warmte hebben, thuis, geboorte?

Antwoord: Ja.

Vraag: En mannen zijn strijdlustig, vol haat, hebben een verlangen om te doden, te veroveren? 

Antwoord: Dit is een ander soort egoïsme. Natuurlijk.

Opmerking: U zei iets heel belangrijks. Mannen hebben een grotere verantwoordelijkheid naar het hoge systeem, naar de natuur.

Mijn antwoord: Ja, om daaraan gelijk te worden, juist omdat zij egoïstischer zijn. Het gaat hier over een heel complex systeem, het is niet mogelijk om nu te gaan onderzoeken in welke mate vrouwen en mannen tegengesteld zijn aan de altruïstische natuur, ieder op hun eigen manier.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/09/who-does-the-virus-hit-more-men-or-women/

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 4/20/20

Filed under: Coronavirus, Health, Man and Woman, Television | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed