Waar kan ik de juiste oplossing vinden?

Vraag: Ons hele leven bestaat uit het nemen van besluiten, over onszelf, het gezin, werk en taken in de wereld.

Veel beroemde mensen hebben hun gedachten hierover laten gaan. De Romeinse schrijver Publilius Syrus (± 100 v.Chr.) schreef: “We moeten lang overleggen over wat voor eens en altijd wordt besloten,” dit is populair geworden in de uitdrukking: “Bespreek veel, besluit in één keer.” 

Mikhail Saltykov-Shchedrin schreef: “Met een open discussie, worden niet alleen fouten, maar ook grote absurditeiten met gemak voorkomen.

En aan Albert Einstein wordt het volgende toegeschreven: “Wij kunnen onze problemen niet op het niveau oplossen waarop het denken ze gecreëerd heeft.

Wat betekent dat: een besluit nemen? Wat voor soort proces is dat vanuit uw gezichtspunt?

Antwoord: Het is één ding als er een oplossing is of zelfs meer dan één, en ik er dan één van moet accepteren. Als er geen oplossing is, doet zich een probleem voor. Dat moet ik dan oplossen. Laten we zeggen dat ik verschillende persoonlijke opties heb en ik op zoek ben naar de beste, kosteneffectief, etc. Dit roept veel vragen op. Ik moet gaan onderzoeken volgens welke parameters ik het beste een keuze kan maken: kosteneffectiviteit, snelheid van uitvoering, kwaliteit, enz.

Vraag: Is het juiste besluit altijd duidelijk of moet het verborgen zijn?

Antwoord: Het juiste besluit bevindt zich altijd op het volgende niveau. Een mens moet boven zichzelf uitstijgen naar het volgende niveau om de juiste oplossing te vinden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/09/where-to-look-for-the-right-solution/

From KabTV’s “Management Skills” 6/11/20

Related Material:

The Purpose Of Life – The Core Of All

Life Was Given In Order To Attain The Creator

Different Goals, Same Direction

Filed under: Education | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed