De kern van generatieconflicten

Vraag: Psychologen zeggen dat de oorzaak van generatieconflicten ligt bij de ongelijkheid tussen vaders en kinderen. Denkt u dat zij een vriendelijke relatie met elkaar kunnen hebben? Gewoonlijk is er van de kant van de vader toch een zekere neerbuigendheid naar de kinderen toe: “Wat begrijp jij er nou van?” En hetzelfde geldt voor de kinderen. Kunnen ze op gelijke voet staan?

Antwoord: Nee, ouders en kinderen moeten niet gelijk zijn. Dat is alleen maar schadelijk voor het kind. Je moet zijn senior vriend zijn. Niet zomaar een vriend, maar een senior vriend.

Vraag: De kern van het conflict tussen de generaties gaat vaak over de bevrijding van de normen en waarden van de vorige generaties. Elke generatie houdt er andere waarden op na en dit leidt tot conflicten. Bent u het met deze bewering eens?

Antwoord: Natuurlijk. Ik behoor tot beide kanten. Ik ken beide generaties goed en daarom ben ik het hier volkomen mee eens. 

Vraag: Zijn er nog universele waarden die de kloof tussen de generaties kunnen verkleinen?

Antwoord: De waarde die boven de religieuze en de seculiere samenleving uitgaat. Deze bestaat uit een volkomen samensmelting met de integrale natuur, en dat is de Hoge Kracht, de hoogste waarde, de hoogste eigenschap. Daarom moeten wij deze natuur onderzoeken en ons ermee verbinden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/09/the-essence-of-generational-conflicts/

From KabTV’s “The Post-Coronavirus Era” 5/21/20

Filed under: Children, Education | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed