“De herfst is hier, evenals Covid” (Medium)

Medium heeft mijn nieuwe artikel gepubliceerd “De herfst is hier, evenals Covid

Augustus is voorbij, de herfst is hier, evenals Covid, krachtiger dan ooit. Het coronavirus is een onafscheidelijk deel van ons leven geworden. Niet zozeer de ziekte, maar wel de veranderingen die het met zich meebrengt. Langzamerhand beseffen we dat het virus hier is gekomen om te blijven. Terwijl we bang zijn om door Covid besmet te worden, gaat de impact van het virus veel verder dan onze gezondheid, het beïnvloedt elk aspect van ons leven.

Het virus zal ons leren dat we afhankelijk zijn van elkaar en zal ervoor zorgen dat wij aan elkaar denken. En als we dat leren, zullen we de vreugde en de kracht van eenheid ontdekken, van een hechte gemeenschap.

De publieke sfeer is anders geworden. Cafés zien er anders uit, bioscopen, winkelcentra, scholen, alles is anders, ongewoon. Veel mensen werken thuis, velen werken helemaal niet meer, en voor degenen die hun oude baan nog hebben, lijken de banen zelf ook veranderd. Achter die veranderingen is een transformatie gaande, we veranderen onze verhoudingen tot elkaar en tot de hele werkelijkheid. We zijn bezig onze relatie tot het leven te veranderen.

We willen nog steeds terug naar het oude “normaal”, plannen maken voor een Covid-vrije toekomst, maar de natuur heeft haar mening duidelijk gemaakt en wij moeten gehoorzamen. We moeten accepteren dat het leven voorgoed is veranderd.

De nadering van de herfst zal ons aansporen om onze houding ten opzichte van het leven, de maatschappij en al het overige te veranderen. Uiteindelijk zal het echter een positieve verandering zijn die het voor ons gemakkelijker zal maken om elkaar te begrijpen, elkaar te voelen en innerlijk naar elkaar toe te groeien, al is het fysiek nog niet zo. Geleidelijk zullen we ons er bewuster van worden dat de dingen radicaal veranderd zijn. Er zal geen – of vrijwel geen – fysieke aanwezigheid meer zijn op scholen of universiteiten, veel ouders zullen thuis moeten blijven met hun kinderen en mensen zullen “huiselijker” worden dan ooit.

Als we de agressiviteit kunnen overwinnen die de samenleving de afgelopen maanden stormachtig heeft geteisterd, zullen we ontdekken dat we in feite allemaal in dezelfde boot zitten. De verschillen tussen mensen zijn veel kleiner dan we denken, want uiteindelijk willen we allemaal dezelfde eenvoudige dingen: voedsel en onderdak, gezondheid en een goede omgeving voor onze kinderen. Het virus zal ons leren dat we afhankelijk zijn van elkaar en zal ervoor zorgen dat we aan elkaar gaan denken. En als we dat leren, zullen we de vreugde en de kracht van eenheid ontdekken, van een hechte gemeenschap.

Als we wederzijdse verantwoordelijkheid ontwikkelen en aandacht voor elkaar, zullen we ons gedragen op een manier waardoor anderen niet bang hoeven te zijn voor besmetting. Als we zo handelen, zullen we merken dat het virus is vertrokken. Zonder vaccinatie en zonder medicijnen zal het gewoon weg zijn als we op elkaar letten. Als we van het virus af zijn, hebben we geen (anti)sociale afstand meer nodig, geen maskers die onze glimlach verbergen, of alcoholische gel om onze handen te desinfecteren nadat we elkaar hebben omarmd. Dan, pas dan zullen we beseffen waarom Covid kwam: om ons te leren hoe we voor elkaar moeten zorgen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/09/fall-is-here-and-so-is-covid-medium/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: Coronavirus, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed