Zaken van hart tot hart

We leven in een nieuw tijdperk, het oude zal niet meer terugkomen. Daarom heeft het geen zin om te treuren omdat het oude leven voorbij is, zoals een oude man die zich met tranen in zijn ogen zijn jongere jaren herinnert. Die tijd ligt achter ons, is voorbij! We zijn uit onze vorige situatie gegooid, de deur is achter ons gesloten en er is geen weg terug.

Het is onmogelijk om met behulp van de oude systemen ook maar iets te regelen in de wereld van vandaag. Wat nog rest, is dat we inzien dat ze niet meer werken. In het komende (half) jaar zullen we zien dat er veel systemen die we hebben opgebouwd, zullen instorten: financieel, industrieel en op educatief gebied, alles zal voor onze ogen als een kaartenhuis in elkaar storten.

En dan, hoe moeten we dan verder leven? We zullen alle systemen die de afgelopen honderd jaar zijn opgebouwd achter ons moeten laten – ondernemingen, banken, de industrie, de handel, de gezondheidszorg en het onderwijs – en op weg gaan naar een nieuw systeem.

Rustig vrienden, geen paniek, wordt er niet zenuwachtig over  We zijn volwassen geworden en daarom kunnen we nu bewust een nieuwe staat tegemoet gaan en de teugels in handen houden.

Alles wat onder de controle van ons egoïsme stond, volgens dat ene programma – meer verdienen, wat gelijk stond aan succes – werkt nu niet meer. De natuur introduceert voor ons een nieuw programma. Ik kan nu niet langer meer profiteren van wat eerder werkte: dure dingen. Het coronavirus voorkomt doelbewust dat wij de oude systemen nog kunnen handhaven.

We bevinden ons al in het nieuwe systeem, maar we weten niet hoe we het moeten gebruiken. Het nieuwe systeem is de Ten, de wereldwijde Kabbalistische groep. Het is noodzakelijk om een nieuwe mensheid te bouwen, nieuwe relaties van hart tot hart. Iets anders hebben we niet nodig. Volgens de nieuwe, innerlijke, niet-egoïstische verhoudingen, zal duidelijk worden hoe de relaties op zakelijk gebied gebouwd moeten worden. Ze moeten overeenstemmen met een van hart tot hart relatie. 

Een nieuw verlangen zal een nieuwe methode van communicatie bij het zakendoen met zich meebrengen. Alles zal veranderen. Het oude zal vernietigd worden, en de nieuwe productiviteit zal nog sneller groeien dan voorheen, maar dan ten bate van geven, samenwerken. Het uitgangspunt moet anders zijn: voor het welzijn van anderen en niet om ook maar iemand te benadelen! Niemand moet er, ten koste van iemand anders, meer baat bij hebben dan anderen; alles is uitsluitend bedoeld voor een betere verbinding.

Dan zullen de ondernemingen zichtbaar groeien, zoals er geschreven staat: “De jonge loten zijn boven de grond gekomen,“ en dan zal er een nieuw gewas komen, een nieuwe oogst, steeds weer. Hierover staat geschreven: “Het veld dat door de Schepper gezegend wordt.” De principes van verbinding kunnen alleen overgenomen worden van de Ten, van de verbinding tussen ons.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/business-from-heart-to-heart/

From the Daily Kabbalah Lesson 8/5/20, “Preparation for the Virtual Convention  ‘A New World’ 2002, ‘The Last Generation from the Old World to the New World’” 

Related Material:

There Is No Going Back

Do Not Wait For A Return

After The Pandemic

Filed under: Coronavirus, Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: