Waarom heeft de Schepper de ideale staat “vernietigd”?

Vraag: Waarom zouden wij iets moeten corrigeren als wij vanuit onze eigen wil niets verknoeid hebben?

Antwoord: Het Scheppingsplan ligt vast en wij zijn uitgenodigd om het te corrigeren, zoals wanneer we voor een klein kind een puzzel kopen of hem de stukjes van bouwspeelgoed geven en hem vragen om het in elkaar te zetten, want op die manier ontwikkelt hij zich, gaat hij de wereld beter begrijpen.

In feite corrigeren wij niets. De Schepper heeft aanvankelijk een ideale staat geschapen die Hij vervolgens met opzet vernietigde zodat wij, door ieder deeltje met alle andere opnieuw te verbinden, de staat van volkomen heelheid zullen bereiken. Met andere woorden, zodat wij als resultaat van ons werk, de heelheid zullen bereiken die in de oorspronkelijke staat al vaststond.

Het verschil tussen de oorspronkelijke staat en de ultieme staat gaat over ons bewustzijn, over het feit dat wij onszelf vermenigvuldigen met onszelf en alle combinaties bereiken, alle combinaties die er maar tussen ons mogelijk zijn en zo de staat van heelheid bereiken, het begrip van de innerlijke essentie, van wat de Schepper eigenlijk heeft gedaan en waarom, waar Hij het verlangen mee gevuld heeft en wat de essentie van het Licht is. 

Door dat te bereiken, wordt een mens gelijkvormig aan de Schepper in zijn begrip en zijn bewustwording van het hele Scheppingsproces, hij stijgt boven de fysieke wereld uit naar de wereld van krachten, naar de staat van oneindigheid en eeuwigheid.

Dit is de verworvenheid en de bewustwording van het oneindige, onafhankelijk van de parameters van tijd, ruimte en beweging.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/why-has-the-creator-destroyed-the-ideal-state/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 9/16/18

Related Material:

The Three States Of Creation

That Is How We Were Created

Why The Soul Requires Correction

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed