Team building, deel 11

Zijn financiële relaties acceptabel in een team?

Vraag: Het wordt niet aanbevolen om financiële relaties te hebben, geld te lenen of diensten te verlenen binnen het team. We bevinden ons allemaal in het proces van het opbouwen van warme connecties. Kunnen financiële relaties ongewenste conflicten ten gevolge hebben? Hoe cruciaal is dit?

Antwoord: Honderd procent, dit mag absoluut niet gebeuren.

Dit kan wel in vriendschap. Ik bedoel dat je mij een verjaardagscadeautje kunt geven, een fles whiskey bijvoorbeeld, en ik kan jou ook een cadeautje geven. Meer er mogen nooit zuiver financiële relaties en afhankelijkheden bestaan. Hiervoor is geen plek in het team.

De groep vormt zich op basis van deze voorwaarden. Als er excessen bestaan, moet dit onmiddellijk stoppen. Zulke mensen moeten onmiddellijk uit de groep verwijderd worden.

Vraag: Okay. En als twee mensen ineens op financieel gebied contact krijgen, als iemand een baan beschikbaar heeft voor iemand anders, wat dan?

Antwoord: Dan is er geen sprake meer van een groep, dan gaat het niet over een vriendschappelijke relatie.

Vraag: Als ik de baas ben en hij mijn werknemer is, kunnen we dan geen deel meer uitmaken van dezelfde groep?

Antwoord: Nee.

Vraag: Kunnen we elkaar een dienst verlenen?

Antwoord: Alleen maar uiterst zelden. Het hangt ervan af waar het over gaat.

Opmerking: De een is bijvoorbeeld installateur en een ander is tandarts. Zij kunnen elkaar helpen, elkaar wat korting geven voor hun diensten. Uiteindelijk kunnen we tegenwoordig niemand vertrouwen. Als je de een of andere installateur belt, zoek dan maar eens uit wat hij gaat doen. En op deze manier is er voor mij al een vriend beschikbaar.

Mijn antwoord: Ik weet het niet. Het ligt allemaal niet zo eenvoudig. In de beginfase is het in ieder geval beter om hulp van andere groepen te krijgen. Verwar onze innerlijke relaties niet met sommige externe, opportunistische relaties.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/team-building-guide-part-11/

From KabTV’s “Management Skills” 6/18/20

Filed under: Education | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed