Omgaan met stress, deel 5

Hoe ga ik om met stress?

Vraag: Er zijn veel manieren om met stress om te gaan – afhankelijk van de factor die het veroorzaakt – bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, meditatie, fysieke activiteit, koken, huisdieren fokken, in een koor zingen. Dit geeft mensen wat afleiding en verlost ze van stress. 

Veel mensen adviseren om tranen de vrije loop te laten, een dagboek bij te houden of tijd door te brengen met geliefde mensen.

Toch zien we dat, hoewel al deze tips helpen, het maar betrekkelijk is en alleen helpt als er sprake is van plaatselijke stresssituaties. Maar als er een grote pandemie is of er de een of andere ramp gebeurt, zijn er andere methoden nodig. Wat is uw advies?

Antwoord: Bij deze methoden zie ik niet dat de bron van het probleem aangepakt wordt. Alles helpt alleen maar om wat rustiger te worden. De oorzaak bestaat echter nog steeds, het is alsof iemand een pijnstiller neemt en dan de oorzaak van de pijn niet voelt, of er maar de helft, een kwart van voelt.

Dit is geen oplossing. Vooral niet als het over een probleem gaat dat de hele wereld betreft, alle bewoners op aarde, die over een poos niet meer weten waar zij voedsel vandaan moeten halen en hoe ze nog kunnen blijven leven.

Vraag: Wat zal hen dan wel helpen?

Antwoord: Alleen de onthulling van de bron van dit verschijnsel: wat is de oorzaak van zo’n druk op de hele mensheid. Uiteindelijk gebeurt er niets voor niets in de natuur, alles heeft een eigen reden.

De zoektocht naar deze oorzaak is al het begin van de genezing. Net zoals we een ziekte onderzoeken en proberen om er een geneesmiddel voor te vinden, moeten we ook hier onderzoeken waarom dit gebeurt. Maar nu onderzoeken we geen bacteriën, dieren, of onze incorrecte omgang met sommige delen van de natuur, we onderzoeken de bedoeling van de natuur, zij pusht ons ergens heen, waarheen?.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/managing-stress-part-5/

From KabTV’s “Management Skills” 6/25/20

Related Material:

Managing Stress, Part 4

Managing Stress, Part 3

Managing Stress, Part 2

Filed under: Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed