Het pad naar het hogere niveau

Vraag: Als ik een slaaf ben van mijn emoties en gedreven word door verlangens die mij opgelegd zijn, hoe kan dan de Wijsheid van Kabbalah mij helpen om van perspectief te veranderen als dat het directe resultaat is van mijn verlangen en mijn emoties?

Antwoord: Al jouw verlangens en emoties worden bepaald door het niveau waarop je je bevindt, door je sterkste eigenschappen. Nu zijn ze egoïstisch. 

Maar als je de Wijsheid van Kabbalah serieus gaat bestuderen, ga je het zogenaamde Hoge Licht naar je toetrekken en dat zal je geleidelijk gaan veranderen. Daardoor ga je je – vanuit je nieuwe eigenschappen – een andere wereld voorstellen

De wereld die het dichtste bij ons is, is de wereld waarin je gaat voelen dat alles zich in een staat van absolute eenheid bevindt, onverdeeld is, en dat alles volledig met alles verbonden is. Dit is het gevoel op het laagste niveau, het is nog niet de diepte van het bereiken van elk object en de gelaagdheid daarvan.

Dit betekent dat je het Licht van Nefesh van de wereld Assiya bereikt, het eerste niveau van de 125 niveaus. Dit geeft je al enig idee van iets dat hoger is dan je eigen niveau.

Vraag: Ik neem de fysieke wereld via mijn natuurlijke zintuigen waar. Als ik me ga verbinden met andere mensen, gaan we kwalitatief een nieuw gevoel waarnemen, de hogere wereld. Wordt dit de Schepper genoemd?

Antwoord: Dit is het volgende niveau. Je kunt het de Schepper noemen omdat het een niveau is dat hoger is dan waar jij bent, je stijgt erheen en je wordt zoals Hij.

Wij noemen het niveau dat hoger is dan wij de Schepper. Het wordt onmiddellijk onthuld en wordt steeds hoger.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/the-way-to-the-upper-level/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 8/26/18

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: