Gezin: twee tegenstellingen combineren

Vraag: Het gezin is een natuurlijk systeem dat ook in de dierenwereld bestaat.

Sommige dieren hebben mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen in één lichaam.

Maar hoe verder dieren ontwikkeld zijn, hoe meer er sprake is van een verdeling tussen mannelijk en vrouwelijk, delen die van nature tegengesteld zijn en in verschillende lichamen aanwezig zijn. Hier doet zich een interessant principe voor: om een nieuw lichaam geboren te laten worden, moeten twee tegenstellingen zich verenigen. 

Wat is de bedoeling van dit principe? Tegenwoordig is dit onderwerp bijzonder relevant, want in sommige landen en maatschappijen worden er kunstmatige pogingen gedaan om deze tegenstellingen op te heffen, vooral als het over genderidentiteit gaat.

Antwoord: Dat is onmogelijk. Hoe verder de natuur ontwikkeld is, hoe meer verschillende soorten tegenstellingen er zijn die zich in eindeloze variaties van elkaar verwijderen.

We zien dat primitieve organismen in één lichaam kunnen voorkomen. Sommige worden het vrouwelijke deel en andere worden het mannelijke deel. Hun genderidentiteit verandert. Ze kunnen zich volkomen vrij met elkaar combineren, zich voortplanten en zich qua geslacht door een minimale scheiding van elkaar verwijderen.

In de loop van de evolutie raakten individuen steeds verder van elkaar verwijderd op psychologisch, fysiologisch en seksueel gebied. Daarom is er een heel serieuze combinatie noodzakelijk en dit is niet eenvoudig.

Bij dieren komt dit uiterst zelden voor, maar bij mensen is de juiste combinatie van het mannelijke en het vrouwelijke deel noodzakelijk om nakomelingen op te voeden, hen een normaal bestaan te geven en hen 15 à 20 jaar lang van hun leven een serieuze ontwikkeling te bieden, wat voor een mens nodig is om op eigen benen te kunnen staan en voor het eigen onderhoud te kunnen zorgen, zelf kinderen te krijgen en voor hen te kunnen zorgen.

De natuur heeft ons zo geschapen dat de scheiding tussen ons groter wordt als we meer ontwikkeld zijn.

En dan, als we op sociaal gebied eenheden vormen, bestaat er een enorm grote verdeling tussen ons wat de belangstelling voor wetenschap kunst, etc. betreft. Kijk eens hoeveel specialiteiten er in de wereld zijn, hoeveel mogelijkheden iedereen heeft om zich te ontwikkelen. In dit opzicht is iedereen verschillend.

Het gaat niet alleen over gender, maar over het feit dat we innerlijk allemaal heel verschillend zijn. Daarom is het eenvoudigweg onmogelijk om te spreken over de combinatie van dit alles in één lichaam.

Opmerking: In feite maakt de psychologische en fysiologische combinatie van twee tegengestelde objecten een perfecter bestaan mogelijk en is dat een principe van de natuur.

Mijn commentaar: Ja. Dit maakt het mogelijk om te variëren en alles te doen wat je maar wilt. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld veel nieuwe beroepen die 100, 200 jaar geleden niet bestonden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/family-combining-of-two-opposites/

From KabTV’s “The Post-Coronavirus Era” 5/21/20

Filed under: Children, Education, Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: