Depressie en de zin van het leven

Opmerking: Miljarden mensen die tijdens hun quarantaine thuisbleven, komen nu langzamerhand weer terug in het dagelijks leven. Tegelijkertijd doen zich veel problemen voor op psychologisch gebied en op het gebied van werk, men vraagt zich af wat nu te doen. Psychologen zeggen dat het belangrijkste is dat we, door het verlagen van het levenstempo, gaan nadenken over het hoe en waarom van het leven.

Eigenlijk zeggen ze dat het belangrijkste probleem, als iemand gaat nadenken over de zin van het leven, bestaat uit de vraag waar hij voor leeft.

Mijn Commentaar: Dat is vanzelfsprekend. Als hij zijn leven voor de quarantaine en na de quarantaine bekijkt, voor het coronavirus en na het coronavirus, en met nieuwe virussen, gaat hij zich afvragen: “Wat gebeurt er eigenlijk met mij? Waarom speelt de natuur met mij?” Op dat punt moet een mens alles op een rijtje gaan zetten.

Vraag: Wat zou u tegen zo iemand zeggen, zodat hij gaat luisteren en plotseling gaat voelen dat er licht aan het einde van de tunnel is?

Antwoord: De natuur biedt ons de ultieme oplossing. Jij, en iedereen, moet jezelf zo corrigeren dat je je afstemt op de natuur, dat betekent dat je een goede menselijke gemeenschap creëert op deze aarde. Door de correctie van de relaties tussen mensen, zal je onze wereld gaan voelen als oneindig, als een eeuwige perfectie.

Vraag: Moet het onderwijs hierop gericht zijn?

Antwoord: Voed de relaties tussen mensen zodat je een harmonieuze gemeenschappelijke mensheid creëert.

Opmerking: Ik liep de hele tijd van hot naar her, op zoek naar werk, ik werkte alleen maar. En nu zegt u tegen mij: “Je kwam stil te staan. Stop. Er blijft niets meer van over. Ga nu eens nadenken over de manier waarop je een goede verbinding tussen mensen kunt opbouwen.”

Mijn commentaar: Ja. Dit is het werk. Dit is nu precies wat een mens te doen heeft!

Vraag: Hebt u het nu over iedereen?

Antwoord: Absoluut iedereen.

Vraag: Niet alleen over mensen die leidinggeven?

Antwoord: Nee. Over iedereen. Het gaat hier niet over management. Het gaat hier over hulp aan elkaar in plaats van over management.

Vraag: Betekent dit dat de meest eenvoudige, meest onopvallende persoon zich gaat afvragen: hoe bouw ik een goede relatie met andere mensen op, met de mensen die het dichtst bij me staan, en verder af, enz.?

Antwoord: Ja.

Vraag: Noemt u dit werk?

Antwoord: Natuurlijk.

Vraag: Moet zo iemand hiervoor dan ook een soort vergoeding krijgen? Hij moet toch iets hebben om van te leven.

Antwoord: Daar krijgt hij een vergoeding voor. De samenleving zal zo in elkaar zitten dat hij ervoor betaald krijgt, aan iedereen wordt een bepaalde toelage gegeven.

Vraag: Dus iemand wordt betaald omdat hij goede relaties met anderen opbouwt? Dit is nieuw, dit is een revolutie voor de mensheid.

Antwoord: Hoezo? Het gaat over werk! Misschien kan je de hoeveelheid ervan wel vaststellen.

Vraag: Zal de mensheid het hiermee eens zijn? Iemand moet dit toch betalen.

Antwoord: Men zal het er wel mee eens moeten zijn.

Vraag: Allereerst, waar halen we het geld vandaan om mensen voor zulk werk te betalen, voor iets dat voorheen niet als werk beschouwd werd?

Antwoord: Er wordt geld gedrukt, dat is geen enkel probleem. We kunnen bankbiljetten of misschien ook wel munten printen.

Mensen zullen werken bij ondernemingen die noodzakelijk zijn voor de samenleving, die ondernemingen zullen constant gereorganiseerd worden zodat ze zo milieuvriendelijk mogelijk blijven. Dat is het!

Laten we zeggen dat 20% van de bevolking – van mensen die elkaar constant vervangen – bij deze ondernemingen die produceren wat nodig is, werken. Alleen voor wat mensen nodig hebben. De rest van hun tijd en inspanning besteden ze aan het creëren van de juiste verbinding met elkaar.

Vraag: Moet iemand daarvoor studeren. Zoals u al zei, gaat 20% van de bevolking werken en men lost elkaar af. Dan zit 80% aan hun bureau, jong en oud. Worden zij dan betaald omdat ze leren hoe ze goede verbindingen met elkaar kunnen opbouwen?

Antwoord: Ja. Er zal een bepaalde levensstandaard nodig zijn en dat is het. En er zal een heel vriendelijke, goede sfeer heersen.

Vraag: Zal er geen depressie voorkomen?

Antwoord: Nee. Allereerst zal afgunst verdwijnen. Afgunst zal alleen blijven bestaan in de vorm van: “Kan ik evenveel voor de samenleving doen als anderen, doe ik niet minder?” Dit is dus positieve afgunst.

Vraag: En waaruit zal voor een mens dan de zin van het leven bestaan?

Antwoord: Hij zal de Schepper bereiken in de correcte verbinding tussen hem en de anderen. Dit is de beloning, van een hoger niveau en volmaakter dan elke andere beloning. Hij zal zijn leven voelen als eeuwig, perfect en compleet.

Vraag: Waarom komt de Schepper naar een mens op het moment dat hij goede verbindingen met anderen opbouwt? Waarom wordt de Schepper dan aan hem onthuld?

Antwoord: Volgens de wet van gelijkvormigheid tussen de Schepper en een mens die zichzelf vormt als iemand die goede relaties heeft met anderen.

Vraag: Stel dat de Schepper zich aan mij, een gewoon mens, onthult. Wat betekent dat dan voor mij? Wat is het precies?

Antwoord: Het gevoel dat je in een eeuwige, perfecte ruimte leeft. De hele kosmos, alles om je heen, voelt als je thuis, je eeuwige, perfecte staat. Dit neem je niet via je lichaam waar, niet vanuit je animale staat, maar via een andere, hogere staat die “ziel” genoemd wordt. Dit is natuurlijk en voor iedereen toegankelijk. 

Ik ben er zeker van dat dit de komende jaren een heel dringende behoefte zal worden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/depression-and-the-meaning-of-life/

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 5/25/20

Filed under: Crisis, Globalization, Health, Meaning Of Life, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: