Wat voor soort verbinding heeft de Schepper met de mens?

Vraag: Wat voor soort verbinding, wat voor houding, heeft de Schepper naar de mens?

Antwoord: Het is een directe verbinding. De Schepper heeft het minerale niveau, het vegetatieve, de animale natuur en de mens geschapen en Hij bestuurt al deze niveaus. De eerste drie niveaus functioneren alleen om het bestaan van de menselijke natuur te handhaven en te ondersteunen. 

De menselijke natuur bestaat ook uit vier delen: de minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveaus in een persoon. 

Het laatste niveau, het menselijke niveau in een persoon, voelt de behoefte aan de onthulling van de Schepper, terwijl alle andere delen, dit betekent: alle andere mensen in wie het laatste deel van de ontwikkeling van het verlangen niet onthuld is, nog geen behoefte voelen om Hem te onthullen, het houdt hen niet bezig. Zij leven een ‘vredig-animaal-niveau’ leven.

Degenen in wie het verlangen om het menselijke niveau te bereiken zich al heeft ontwikkeld, beginnen te voelen dat zij de behoefte hebben en de noodzaak voelen om de Kracht die hen bestuurt te bereiken, de Kracht die zich boven ons bevindt. Dat zijn in het algemeen de mensen die de Wijsheid van Kabbalah komen studeren. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/what-kind-of-connection-does-the-creator-have-with-a-person/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 12/1/19

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed