Waardoor wordt de verandering van het verlangen beïnvloed?

Vraag: Hoe kunnen verlangens en behoeften verdwijnen door een crisis? De crisis, als een kracht van Boven, damt de bron van verlangens op een kunstmatige manier in, en daardoor worden de verlangens alleen maar groter. Waardoor wordt mijn verlangen om te veranderen veroorzaakt? 

Antwoord: Je spreekt jezelf tegen in wat je in het begin en aan het einde zegt. De crisis komt niet van Boven, hij verschijnt in onszelf nu we genoeg met dit ‘speelgoed’ hebben gespeeld, we hebben er genoeg van. Dus we beginnen er afscheid van te nemen. Dit is er nu aan de gang.

Wij leven in het gebied van de natuur. En we spelen met iets totdat het in verval begint te raken. Dan komt de crisis: Ik kan niet meer spelen, ik kan op die manier niet meer verder, ik wil met anderen niet meer zo omgaan. Dit alles komt ongewild vanuit ons innerlijk naar boven, we realiseren het ons niet eens.

Het resultaat hiervan is dat we tot een crisis in onze verhoudingen komen.

Vraag: Wat veroorzaakt dan de verandering van het verlangen?

Antwoord: Onze onverenigbaarheid met het absolute, altruïstische, goede gebied waarin wij leven, ons gebrek aan afstemming op de hoge Wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/what-affects-the-change-of-desire/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 5/17/20

Filed under: Crisis, Egoism, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed