“Tijd voor de vrouwelijke kracht” (BizCatalyst)

Mijn nieuwe artikel op BIZCATALYST “Tijd voor de vrouwelijke kracht

De werkelijkheid bestaat uit twee krachten, vrouwelijk en mannelijk. De evenwichtige, elkaar aanvullende interactie tussen deze krachten heeft alles wat we om ons heen zien gecreëerd, het hele universum. Mensen zijn echter verschillend. De mannelijke kracht in ons is duizenden jaren lang dominant geweest, de grimmige resultaten daarvan zijn duidelijk. De vrouwelijke kracht die het leven voortbrengt en voedt, was tot nog maar een paar decennia geleden afwezig in de menselijke samenleving.

Maar er is een en ander aan het veranderen. In enkele tientallen jaren is de situatie van vrouwen die vrijwel geen invloed hadden op de samenleving, veranderd, ze zijn nu staatshoofd, hoofd van de meest vooraanstaande monetaire instellingen, zoals het Internationaal Monetair Fonds en de Amerikaanse Federal Reserve, en hebben meer prominente posities.

Dit is geen toeval.

Net zoals in de natuur zijn de mannelijke en de vrouwelijke krachten even sterk en tegelijkertijd duidelijk verschillend, elk ervan draagt zijn/haar eigen vitaliteit bij aan het geheel, de menselijke samenleving moet nu leren hoe de vrouwelijke kracht in de maatschappij kan worden opgenomen op een positieve, constructieve manier.

Op het ogenblik hebben veel vrouwen managementposities ingenomen door, in veel gevallen, een mannelijke houding aan te nemen. Dit is contraproductief, want we hebben juist de voedende, zorgende vrouwelijke kwaliteit nodig.

De maatschappij bevindt zich nog in een leerproces, we moeten nog ontdekken wat het betekent om het vrouwelijke element aan het publieke leven toe te voegen. We hebben hiervan al een voorbeeld: in ons eigen gezin. In het gezin is het traditie om de man als het hoofd van het gezin te beschouwen, maar iedere getrouwde man zal bekennen dat het echte hoofd van het gezin de vrouw is. Want een vrouw heeft de natuurlijke aanleg om het hele gezin als een eenheid te zien en zij kan veel beter multitasken dan een man, zij kan precies zien in welke volgorde dingen gedaan moeten worden, wat en wanneer.

Net zoals in het huishouden, moeten in de zakenwereld en het openbare leven de typische eigenschappen van de vrouw het gepaste respect krijgen. De situatie is nu wel veel beter dan enkele tientallen jaren geleden, maar er is nog veel verbetering nodig. We moeten nog leren hoe wij aan vrouwen hun rechtmatige plaats in het leiderschap kunnen geven zonder hen te forceren om zich als mannen te gedragen – want dan missen we nu juist de eigenschap die alleen zij kunnen bijdragen – en dat moet gebeuren zonder de mannen te intimideren door de aanwezigheid van vrouwen in leidinggevende functies, want de mannelijke kwaliteit is even noodzakelijk, alleen als beiden in harmonie samenwerken, is er blijvend welzijn mogelijk. 

De wereld evolueert naar een tijdperk waarin steeds meer vrouwen de leiding zullen hebben, de mensheid kan hier alleen maar bij winnen. Maar, zoals bij alles, wij moeten op de juiste wijze deze overgang maken en erop letten dat wij vrouwelijke eigenschappen toevoegen en geen mannelijke eigenschappen verliezen, zodat deze twee samen een wereld voor de mensheid bouwen die op een familie lijkt, voor alles wat leeft.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/time-for-the-woman-power-bizcatalyst/

Filed under: Man and Woman, New Publications, Women | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: