Het coronavirus en het gezin

Vraag: De psychische situatie van kinderen en ouders laat zien hoeveel onzekerheid er is over de epidemie en de vraag hoelang dit nog duurt. Eerst was iedereen euforisch: we bleven thuis, we waren samen, we voelden ons gezinsleven en alles was prachtig. Dat duurde één, twee, drie weken, een maand en toen bleek dat er thuis serieuze ruzies ontstonden.

Hoe houden we dit vol? U zegt: “Het virus helpt ons om de zin van het leven te begrijpen.” Maar mensen voelen zich geïrriteerd, ze weten niet wat ze moeten doen, ze hebben zichzelf niet meer onder controle.

Antwoord: We gaan door een herprogrammering heen van onze houding naar onszelf en naar de wereld. De mens in ons is aan het veranderen. Ik voelde me een bepaald soort mens en nu wordt deze langzamerhand vervangen door een ander soort mens, het gaat over de manier waarop ik de wereld ga waarnemen, de manier waarop ik zal gaan denken, ik me dingen zal herinneren, wat ik in mezelf zal overwinnen, enz. Dit betekent dat alles zal veranderen.

Het zal met ons allemaal gebeuren, we zijn er allemaal deel van. We moeten dit alles ook uitleggen.

Vraag: Denkt u dat mensen zullen luisteren nu ze zich zo voelen?

Antwoord: Juist omdat ze in deze situatie zijn, zullen ze heel goed luisteren, want het is allemaal heel belangrijk voor hen. Natuurlijk zullen ze luisteren!

Vraag: We moeten dus zeggen: “Kijk, de epidemie is morgen niet over, maar je moet voor vrede zorgen in jouw wereld. Hoe ga je dat doen?” Hoe kunnen ze op z’n minst voor een redelijke vrede thuis zorgen, tussen de ouders en twee of drie kinderen?

Antwoord: We moeten samen constant spelen dat wij in de toekomstige wereld zijn.

Dan zie je niet precies wat er nu met ons gebeurt, maar wel welke mogelijkheden er aan ons gegeven worden. Wat blijkt is dat we hiervoor samenwerking en partnerschap nodig hebben. En dat moeten we bereiken.

Ik zou zelfs willen zeggen: het moet duidelijker voor ons worden wat er tussen ons gebeurt, dat is meer innerlijk, oprecht, spiritueel, wenselijk, in gevoelens, gedachten, in alles, in een wederkerigheid tussen ons en het programma dat nu aan ons werkt, zodat wij – zelfs voordat het ons begint om te keren en te veranderen – het zelf al willen voelen en zo meewerken aan de veranderingen.

Vraag: Hoe moet ik dit programma gaan toepassen als een ouder die voelt dat we naar elkaar toegedreven worden? Hoe kan ik het gaan begrijpen?

Antwoord: Jullie moeten vriendelijk zijn naar elkaar en proberen om te ontdekken hoe dit programma tussen ons werkt. We zullen het langzamerhand tussen ons ontdekken en we zullen er vriendelijker, opener en welwillender mee omgaan. We zullen het verlangen om het te internaliseren gaan voelen. Het zal ertoe leiden dat we op de juiste manier met elkaar omgaan. We zullen vriendelijk worden en uiteindelijk van elkaar gaan houden.

Vraag: Als ik in gesprek ga met dit programma, zal ik dan geen weerstand voelen?

Antwoord: Ja, natuurlijk! Je zult de Schepper erin tegenkomen.

Opmerking: Maar de mensheid zal dit niet begrijpen.

Mijn antwoord: En ik ga het ze uitleggen! Wat voor soort kracht is ons nu aan het veranderen en keert de hele mensheid ondersteboven? Wat is dit voor een programma?

De innerlijke kracht in dit programma is de Hoge Kracht van de Natuur, deze kracht laat zich juist in de mens zien, de mens is het hoogste niveau van de ontwikkeling van de natuur. De mens wordt door dit programma veranderd en het is precies voor hem bedoeld. 

Vraag: Hoe kunnen we onze omgang met elkaar veranderen? Wilt u ons een advies geven?

Antwoord: Hoe eerder wij de integrale interactie bereiken die betrekking heeft op alle delen van de natuur – het minerale, vegetatieve, animale en, wat het belangrijkste is, de menselijke natuur – hoe eerder we tot de conclusie komen dat het over een integraal systeem van interactie gaat, van hulp aan elkaar etc., hoe sneller wij een staat van geluk, vervulling en eeuwigheid zullen bereiken! Geen pijn en verdriet, zoals nu, maar eeuwigheid en perfectie. Dit zal allemaal duidelijk worden tussen ons. We zullen het heel dichtbij ons zien.

Het virus brengt ons bevrijding van ons egoïsme! We moeten het natuurlijk wel willen.

Vraag: Wat is een goede instelling?

Antwoord: In een volkomen interactie zijn met elkaar. Ouders, kinderen, grootouders, enzovoort. We zijn allemaal gelijke elementen van één systeem. Dit allereerst.

Ten tweede zijn huisdieren een must! Je gaat zo met hen om dat ze voelen hoe jouw houding naar hen is en je hun houding naar jou toe voelt: wat je van hen vraagt zodat alles op interactie gebaseerd is. Behandel ze niet als dieren en ook niet als gelijken. Je moet met ze omgaan als elementen van de schepping, je vraagt van hen een correcte, redelijke reactie. 

Vraag: Hoe moet ik met kinderen omgaan?

Antwoord: Voor kinderen geldt hetzelfde. Kinderen zijn eigenlijk volwassenen die alleen maar een veel beperkter begrip hebben van de wereld om hen heen. Maar in de mate waarin zij de wereld begrijpen, moeten zij er op een redelijke manier aan deelnemen. Dat moet je hen uitleggen, op die manier met ze omgaan, dat zullen ze ook begrijpen.

Je corrigeert jezelf en je ziel door de manier waarop je met kinderen en je gezinsleden omgaat.

Vraag: Hoe moet je met je vrouw of man omgaan?

Antwoord: Net zoals met jezelf! Het belangrijkste is namelijk dat je elkaar steunt in alles wat je samen doet, en in het begrijpen van wat er met jullie gebeurt.

Vraag: Welke concessies moet ik doen naar de ander, zodat ik hem/haar niet onder druk zet, maar aanvul?

Antwoord: Ik annuleer mezelf om zo een correct element te zijn in het systeem van het universum. Ik stel me redelijk op naar alles wat er is.

Vraag: Omdat we deel van het systeem zijn en ermee moeten harmoniëren?

Antwoord: Ja. Het integrale systeem van de natuur moet zich gaan onthullen aan ons, in ons, om ons heen, we moeten het steeds meer gaan voelen, en dan zullen we allemaal dit enorm grote programma waarnemen: “de Schepper” genaamd.

We zitten in één systeem, in één wereld, op één aarde, op één aardbol. Op die bol is iedereen gelijkwaardig, iedereen is met iedereen verbonden, iedereen is vriendelijk, iedereen is met elkaar verbonden door gevoelens van liefde naar elkaar, concessies en hulp aan elkaar. Niemand denkt aan zichzelf, iedereen denkt alleen aan anderen.

Dit is de wet van het integrale systeem van de wereld waarin alles met elkaar verbonden is. Wij zullen het moeten bereiken, het is noodzakelijk. Maar hoe sneller we het bereiken, hoe sneller we zullen begrijpen wat de natuur, de Schepper, van ons verwacht, we zullen werkelijk een prachtige toekomst ontdekken.

Vraag: Wil het virus dit van ons? Is het door dit systeem in de wereld gelanceerd?

Antwoord: Ja natuurlijk. Waar zou het anders vandaan kunnen komen? Het is er deel van, we waren alleen nog niet in staat om het te onderscheiden. Door ons negatieve gedrag hebben we het eruit verdreven. En nu verschijnt het in de omgekeerde vorm.

Vraag: Er wordt wel gezegd: “Kom terug naar huis. Stop met dwalen.”

Antwoord: Natuurlijk.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/the-coronavirus-and-the-family/

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman,” 4/6/20

Related Material:

Who Is Happy During The Coronavirus Pandemic?

The Coronavirus Identifies Social Problems

Victory Over Humanity

Filed under: Children, Education, Health, Man and Woman, News | Add Comment / Ask Question →

One Comment

  1. Mijn grootmoeder haar lijfspreuk was:
    We moeten met de genade meewerken.

    Mijn dochter had een pony die ze verzorgde
    Die ze knuffelen en mee sprak, zelfs haar dwarsfluit ging soms mee naar de stal omdat haar quinto zo van muziek hield.
    Muziek en zingen zijn tevens onmisbaar in gezin en samenleving .

    Bedankt schrijver en vertaalster.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed