China: Gisteren waren ze gescheiden, vandaag zijn ze getrouwd

Vraag: Er zijn verrassende statistieken in China. Er heeft een enorm groot aantal scheidingen plaatsgevonden toen mensen vanwege het coronavirus thuis zaten. Maar toen kwamen er plotseling andere statistieken tevoorschijn.

In de stad Wuhan bijvoorbeeld, waar alles begon, bleek dat toen na een lange periode van compleet isolement de blokkade was opgeheven, er drie, vier, vijf keer zoveel mensen wilden trouwen dan anders. Wat is er gebeurd?

Antwoord: Mensen willen een betrouwbare partner, want ze zijn er nu van overtuigd dat een thuis hebben belangrijk is, en ze weten niet wanneer en voor hoe lang ze thuis moeten blijven. Ze willen een betrouwbare partner met wie ze de volgende keer werkelijk thuis willen zitten, ze voelen namelijk ook dat dit virus nog niet voorbij is.

Ik voel dat het heel belangrijk is voor hen. En verder doet het er niet toe of er wel of niet een virus komt en wanneer, maar er is behoefte aan om met iemand samen te zijn die betrouwbaar is, goed, geschikt, ongecompliceerd, iemand met wie je je niet opgesloten voelt.

Vraag: Dus dan lijkt het erop dat er in de huwelijken die nu gesloten worden een sterkere band zal zijn?

Antwoord: Ja. De band in deze huwelijken zal sterker zijn. Want men heeft gevoeld wat het betekent om samen te zijn met degene met wie men samen was. Dit zullen heel interessante huwelijken worden.

Ik weet niet hoe goed ze op den duur blijken te zijn, maar ik denk dat iemand die een maand of twee met of zonder gezin, alleen met een partner, opgesloten heeft gezeten, nu wel begrijpt wat hij nodig heeft.

Vraag: Dus het recept is misschien om niet te scheiden, maar om je voor te stellen dat je in een dergelijke situatie samen met je geliefde bent. Dat je een-op-een met die persoon bent en je dan afvraagt of het met die persoon goed voelt of niet. Is dat een goede manier van denken?

Antwoord: Natuurlijk, zo is het in de natuur. Het virus dwingt ons om integraal met elkaar verbonden te zijn. Ik geef aan de natuur en de natuur geeft aan mij. Zo is het ook met mijn partner: ik geef aan mijn partner en mijn partner geeft aan mij. 

Vraag: En wordt het dan een sterk huwelijk?

Antwoord: Dan ben ik niet bang voor het virus.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/china-yesterday-they-were-getting-divorced-today-they-are-getting-married/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 4/13/20

Filed under: Health, Man and Woman, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed