“Waarom heeft het coronavirus geen invloed op dieren, vogels?” (Quora)

Michael Laitman op Quora: Waarom heeft het coronavirus geen invloed op dieren, vogels?

Wij mensen zijn de belangrijkste slachtoffers van het coronavirus, wat te wijten is aan onze negatieve houding naar elkaar.

Dieren kennen geen haat in hun omgang met elkaar. Als een leeuw bijvoorbeeld op een antiloop jaagt, doet hij dat vanuit zijn instinctieve behoefte aan voedsel, maar niet vanuit macht en dominantie.

 Foto van Joshua J. Cotten op Unsplash

Daarom is de invloed van virussen en ziektekiemen die dieren fysiek aan elkaar doorgeven kleiner dan bij mensen, wij mensen zijn vatbaarder voor ziekten door onze negatieve gedachten en emoties. 

Terwijl dieren in evenwicht met de natuur leven, hebben mensen buitensporige verlangens die veroorzaken dat wij in onbalans met de natuur zijn.

De uitbuiting, manipulatie, mishandeling en haat die in menselijke contacten een rol spelen, veroorzaken dat het effect van de virussen die wij onder elkaar verspreiden veel krachtiger is.

Wij kunnen vaak onze handen wassen, mondkapjes dragen en onderling afstand bewaren, maar zolang wij onze houding niet fundamenteel veranderen – van negatieve verhoudingen naar positieve en wij uitbuiting, manipulatie, misbruik en haat niet transformeren in steun, aanmoediging, liefde en zorg – zullen er steeds meer coronavirus infecties en overledenen onder ons zijn.

Het valt ook op dat wij het afstand houden benoemen als de beperking van “sociale contacten” en niet als “fysiek afstand houden”, want we moeten niet alleen een zekere afstand bewaren tot elkaar, maar vanwege onze negatieve verbindingen moeten we voor een bepaalde tijd ook sociaal en emotioneel op afstand blijven om zo onze gezondheid veilig te stellen.

Bovendien, als wij manieren bedenken om van het coronavirus te genezen zonder tegelijkertijd te werken aan de verbetering van onze houding naar elkaar, kunnen wij verwachten dat het virus op een lastiger, ingewikkelder manier zal terugslaan, want onze negatieve houding naar elkaar zal ervoor zorgen dat wij kwetsbaar blijven.

Daarom zal de ultieme remedie voor deze pandemie en voor vele andere problemen in ons leven – samen met het bewaren van de sociale afstand die onze gezondheidsdiensten ons adviseren en de pogingen om een vaccin te vinden tegen het virus – pas komen als wij onze houding naar elkaar van negatief naar positief veranderen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/why-does-coronavirus-not-affect-animals-and-birds-quora/

Filed under: Coronavirus, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed