Voor en na het coronavirus

Vraag: Brengen wij correctie naar de wereld door onze studie en onze verbinding?

Antwoord: Ja. Wij brengen een positieve component naar de wereld omdat we over de eenwording van de wereld spreken, over het feit dat mensen zich op een goede manier met elkaar moeten verbinden.

Natuurlijk geeft dit in zekere mate een positieve richting aan de wereld, een bepaalde correctie, maar dit is niet voldoende. Voor de egoïstische wereld is onze betrekkelijk altruïstische component ongetwijfeld te klein om de richting van de beweging van de wereld te corrigeren.

Eerlijk gezegd hoop ik dat wij, nu we terugkeren naar onze oude situaties en vormen van beleid, het herstel van bedrijven, enz., beseffen hoe beperkt we zijn en hoe anders we ons moeten gedragen.

Vraag: Zullen mensen, nadat we uit onze zelf-isolatie zijn gekomen, begrijpen dat de wereld veranderd is en dat accepteren doordat ze zelf veranderd zijn?

Antwoord: Ik denk dat we tot een bepaalde innerlijke staat zullen komen waarmee we iedere situatie zullen gaan evalueren: pre- en post-coronavirus. We zullen gaan vergelijken en nadenken over de manier waarop we dingen anders kunnen doen. Zelfs als mensen helemaal geen deel van ons zijn, maar onze oproep horen, zullen ze de realiteit op deze manier zien?

Vraag: Waar ligt het keerpunt van mensen? Moeten zij meer lijden om op het punt te komen waar een omkering zal plaatsvinden en de explosieve groei van degenen die bereid zijn om ons te steunen, zal beginnen? 

Antwoord: Ja, enerzijds zal dit door een opstapeling van lijden en ontevredenheid gebeuren.

Anderzijds echter ook vanuit het feit dat we gaan begrijpen dat we een andere weg in moeten slaan om zicht te krijgen op een betere situatie dan de vorige.

Het is daarom mogelijk dat er een relatieve afwezigheid van allerlei klappen merkbaar zal zijn, maar dat er in plaats daarvan duidelijk zicht zal komen op een goede toekomst. Ik denk dat we, nu we naar de oude situatie terugkeren, deze situatie toch willen corrigeren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/before-and-after-coronavirus/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 5/3/20

Related Material:

Let’s Rebuild

The World Isn’t Ready Yet

How Can We Influence Governments?

Filed under: Coronavirus, Crisis, Dissemination, Globalization, Health, Spiritual Work | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed