Vertrouwen op het coronavirus

Opmerking: De virus pandemie die zich over heel het Midden-Oosten heeft verspreid, heeft plotseling landen die elkaar voorheen haatten, met elkaar verbonden.

Israël helpt de Palestijnse Autoriteiten en ze zijn blij met onze hulp. Iran heeft bekend gemaakt dat het mogelijk is om medicijnen uit Israël te gebruiken, dit was eerder niet het geval. De operaties in Syrië en Libanon zijn stopgezet. Plotseling is alles gestopt.

De problemen in het Midden-Oosten die velen hebben geprobeerd op te lossen, maar het lukte niemand, zijn nu plotseling opgelost door de coronavirus pandemie. Men zegt nu: “Kijk eens, zo kan je dus het Midden-Oosten probleem oplossen.”

Mijn antwoord: Natuurlijk kan het opgelost worden. Geef ze nog een beetje meer lijden en iedereen zal ervan af willen, willen stoppen met elkaar de schuld te geven en te vechten.

Een mens is een heel zwak wezen. Hij doet zich alleen maar groot voor: “Hier ben ik en ik maak me niet druk!” Dat komt omdat er aan hem verteld is dat hij, als hij zichzelf nu doodt, op de drempel van de dood welkom geheten wordt en dat hem nog veel meer te wachten staat. Maar als we hem wat duidelijker maken wat er aan de hand is, zal hij begrijpen dat het allemaal bedacht is om hem in vrede te laten sterven.

Ik denk dat het virus hier een enorm grote positieve rol speelt.

Vraag: Hoe kunnen we er zeker van zijn dat we hier en nu vrede brengen? Dat er geen terroristen meer zullen zijn, zelfs geen openbare beschuldigingen?

Antwoord: Men zal er langzaam aan wennen. Het virus moet blijven rondwaren en verder gaan met zijn educatieve werk.

Vraag: Moet een mens in zichzelf integreren dat het mogelijk is om hiermee te leven?

Antwoord: Allereerst wordt de gewoonte een tweede natuur, dat zal hierbij zeker helpen.

Ten tweede zal men begrijpen dat er dagelijks brood op de plank moet komen en dat vechten geen zin heeft. Bovendien zullen de grote landen geen steun meer bieden aan terroristen en lokale terroristen niet meer aanvuren. Wat is het punt? Ze hebben genoeg aan hun eigen problemen.

Er komt een heel serieuze kans voor Amerika, Europa en China. Een serieuze golf, ik zou eigenlijk willen zeggen dat er een tsunami de richting van deze landen opkomt.

De politiek zal veranderen, regimes zullen veranderen. Mensen zullen veranderen, volwassener worden. Ze zullen niet meer denken aan de paar miljard dollar die ze op een bank ergens in Zwitserland hebben staan, of opscheppen over jachtschepen, enz.

Je zult eens zien wat er gebeurt nadat dit virus voorbij is. Er zal nog een groot aantal onnodige, zeer schadelijke beroepen zijn, allerlei fabrieken, bedrijven en internationale transporten zullen verdwijnen.

Het zal allemaal omvallen, er zal een herwaardering van waarden komen. We hebben nog geen 80% nodig van de Chinese productie.

Vraag: Zal de waanzinnige stroom van miljarden die aan de wapenwedloop zijn uitgegeven, aan voorraden kernwapens en waterstofwapens, stopgezet worden? Zal men gaan begrijpen dat niemand hier behoefte aan heeft?

Antwoord: Dat begrip zal ontstaan.

Wat hebben we aan deze kernkoppen? Door te dreigen, handhaaf ik dus mijn gezag, bewaak ik mijn grenzen. Waar ik ze verder voor heb, is onduidelijk.

De consument die van overbodige dingen houdt, zal verdwijnen. Er blijft een normale omgeving over die zegt: “Eet, zorg voor je kleding en werk niet meer dan nodig is, zodat je daarvoor kunt zorgen, en dat is het. Dat is alles! En besteed de rest van de tijd aan het begrijpen van de natuur waarin je leeft, zodat er geen verschil meer zal zijn tussen leven en dood.”

Vraag: Met andere woorden, je hoeft niemand meer gevangen te nemen. Haat naar anderen is niet meer nodig, bedoelt u dat?

Antwoord: “Zie je toekomstige wereld terwijl je nog in deze wereld leeft.” Dit kan je niet kopen, er zijn geen groenboeken waarmee je dit kunt kopen. Die moet je maar met zorg verbranden, zodat je de oceanen er niet mee volstopt door ze daar te dumpen.

Opmerking: En als we het hebben over de haat die hier woedde, bijvoorbeeld in ons land Israël?

Mijn antwoord: Die blijft niet langer bestaan, want juist door de correctie van onze onderlinge haat, vindt iedereen het belangrijkste wat er is: de Hoge Wereld.

Wat werkelijk de moeite waard is, is iets wat permanent is, speciaal, eeuwig en volmaakt, niet iets waar je elke dag opnieuw achteraan rent om het te vernieuwen, waar je mee pronkt en waar je ook nog eens veel last van hebt, want het gras bij de buren is groener.

Vraag: Denkt u werkelijk dat er zo’n periode komt?

Antwoord: De mens is een egoïst. Ik spreek alleen vanuit de basis van egoïsme. Als iemand weet dat iemand anders de Hoge Wereld voelt, dingen verkrijgt die niet verdwijnen met die mens als hij sterft, maar bij hem blijven in dit leven, tijdens zijn dood en na de dood, zal hierdoor alles veranderen.

Op deze manier kunnen we een gezonde houding naar de ‘gewone’ wereld herstellen, naar deze wereld, de Hoge Wereld, de volgende wereld, en onze gemeenschappelijke staat.

Vraag: Komt er dan vrede naar de aarde? En voorziet u dat deze periode dichterbij komt?

Antwoord: Ja. Ik vertrouw op het virus.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/counting-on-the-coronavirus/

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman,” 3/23/20

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: