Ontmoeting met de natuur

Vraag: Welke stappen moeten we nemen om de natuur halverwege te ontmoeten?

Antwoord: Allereerst moeten we ons gewoonweg met elkaar verbinden en begrijpen dat de hele mensheid één enkele familie is. De minerale, vegetatieve en animale natuur, samen met de mens, vormen één enkel organisme.

Ten tweede moeten wij, als delen van dit één-organisme-systeem, proberen om zo dicht mogelijk bij elkaar te staan, elkaar te begrijpen, bewust te handelen vanuit een gemeenschappelijke zorg voor de natuur, en nadenken over de wijze waarop we onze verbindingen integraal en globaal kunnen maken.

In de praktijk moet alles gericht zijn op “Heb je naaste lief als jezelf.” Natuurlijk ligt dit doel nog heel ver weg, maar het streven naar dit doel geeft de natuur al de mogelijkheid om positief te reageren.

Hierdoor zal ons enorm grote, universele egoïsme verzacht worden en enigszins in evenwicht gebracht worden. Wij zullen niet langer in toenemende mate in egocentrische lagen vallen waar we onverschillig staan tegenover alles wat er met ons en anderen gebeurt. 

Wij moeten zonder enige twijfel de positieve kracht van de natuur aantrekken. En hiervoor moeten we ons verbinden.

Als duizenden mensen met elkaar verbonden zijn, als zij begrijpen hoe het integrale beeld van de natuur eruitziet, hoe wij allemaal van elkaar en van de natuur afhankelijk zijn, hoe een mens kan beginnen om zich naar de ander toe te bewegen, brengt dit een gemeenschappelijke, positieve kracht teweeg en zal deze kracht alles transformeren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/meeting-nature/

From KabTV’s “Meetings with Kabbalah. Victoria Bonya,” 3/29/20

Related Material:

Fit Into Nature As Its Integral Part

If We Want To Be Healthy

Learn Integrative Development From Nature

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: