Kabbalistische termen: “Zivug”

Opmerking: Als u over diepe, filosofische onderwerpen spreekt, gebruikt u plotseling woorden als “liefde” en “geven”.

Mijn antwoord: Niet alleen dan. In de wetenschap van Kabbalah worden woorden als “Zivug”, “adhesie/hechting” en “copulatie” veelvuldig gebruikt.

Alles wat in onze wereld gebeurt, in lichamen, buiten lichamen, tussen lichamen, etc., vindt op een natuurlijke wijze plaats in de spirituele krachten die controle uitoefenen op onze lichamen en zielen. Daarom moeten wij al deze handelingen en omstandigheden specifiek benoemen. We gebruiken de woorden die handelingen in onze wereld uitdrukken en verwoorden zo spirituele handelingen.

Zo noemen we de koppeling tussen twee verlangens Zivug, coïtus, samensmelting. In de spirituele wereld is er geboorte, zwangerschap, bevalling, enzovoort. In het algemeen kunnen we zeggen dat alles wat in onze wereld bestaat de uitkomst is van de Hoge Wereld, daarom worden dezelfde termen gebruikt. In spiritualiteit vindt dit alles in verlangens plaats, niet in lichamen en materie.

Vraag: Dus op dezelfde manier als atomen samenbundelen en er een molecuul ontstaat, bundelen verlangens samen?

Antwoord: Ja. Het resultaat daarvan is dat er meer verenigde, meer geïntegreerde verlangens ontstaan. De verlangens die samen zijn in een specifieke HaVaYaH worden Sefirot, Partzuf, en dan Vrede genoemd. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/kabbalistic-termszivug/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 6/17/19

Filed under: Kabbalah Study, Language of Branches | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed