Hoe vullen we dit leven in?

Vraag: Over het algemeen zijn er drie hoofdstrategieën in de wereld om het coronavirus te bestrijden.

De eerste is quarantaine, bijna alles is gesloten en je kunt niet naar buiten, behalve naar de dokter en naar de supermarkt.

De tweede is het controleren van contacten, wat inhoudt: het uitgebreid testen van alle contactgroepen, de identificatie van patiënten en hun isolatie van de rest van de mensen. Dit is een duurdere manier.

En de derde is de ontwikkeling van nationale (kudde) immuniteit, waarbij alleen risicogroepen, bijvoorbeeld 65-plussers, geïsoleerd worden, en alle anderen besmet zouden moeten raken om op die manier immuniteit tegen het virus te ontwikkelen.

Welke techniek is het meest effectief voor onze verdere ontwikkeling als mensheid?

Antwoord: In het algemeen gesproken, zou ik iedereen in absolute quarantaine plaatsen, behalve degenen die mensen moeten voorzien van alle essentiële dingen die nodig zijn. Ik zou bijvoorbeeld een maand lang alles sluiten, en aan de hand daarvan proberen te ontdekken wat we echt nodig hebben.

We hebben bijvoorbeeld politie nodig, onderwijs voor kinderen, voedselverdeling, enz., dat wil zeggen: het noodzakelijke minimum voor een normaal bestaan ​​van de mensheid.

Mensen zouden eraan moeten wennen dat ze zeer beperkt met elkaar kunnen communiceren en alleen het voedsel krijgen dat ze nodig hebben, niet meer dan dat. Kinderen krijgen op school les. Volwassenen verwerven kennis over de werking van het wereldwijde systeem en hoe we met de natuur moeten omgaan. En dan zullen we zien wat we daarna moeten doen, of we het gebied van onze activiteiten überhaupt wel willen uitbreiden. Maar laten we hier eerst eens een half jaar aan wennen.

Vraag: Dit betekent dat u alle egoïstische verbindingen zou willen beperken en alleen het meest noodzakelijke wilt handhaven voor het bestaan ​​van ons fysieke lichaam?

Antwoord: Ja, zoals het in Kabbalah gezegd wordt. Als een dier dat nooit consumeert wat het niet nodig heeft, maar alleen wat op een bepaald moment nodig is.

Vraag: Zou u voor nu stoppen met het leveren van een overvloed van het noodzakelijke?

Antwoord: Niet tijdelijk, maar in het algemeen. Dan zouden we een mooie ecologie hebben: lucht, water, zingende vogels, alles zou prachtig zijn. We zouden maximaal 2, 3 of 4 uur per dag werken en iedereen zou gelukkig zijn. En alles wat overbodig lijkt te zijn, hebben we helemaal niet nodig.

Commentaar: Maar het is niet eenvoudig om te beslissen wat overbodig is. Wat voor u bijvoorbeeld overbodig is, is het voor mij niet.

Mijn reactie: Wat we niet nodig hebben voor ons dierlijk organisme, is overbodig.

Vraag: En wie beslist dit?

Antwoord: Laten we dat met elkaar beslissen. Als je moet sporten, kan je gaan joggen in een park. Dat is geen enkel probleem. Maar wat voor nut heeft het om als een gek van het ene naar het andere uiteinde van de wereld te vliegen?

Vraag: Maar wat is er mis met reizen? Ik kleed me graag mooi aan, ik ga graag naar het theater. Ik weet niet of dit vanuit uw zienswijze overbodig is of niet?

Antwoord: Wat dit betreft is het noodzakelijk om een ​​heel duidelijke, redelijke lijn te trekken die je niet laat afdwalen: “Ah, het theater? Als het dan over een theater gaat, moet het La Scala zijn. Ah, dan moet ik naar Italië vliegen. Oh, naar Italië?  Het Coronavirus. Wat zal ik doen?” Laten we daarom het menselijk leven beperken tot normale, redelijke grenzen. Hoe? Waarom bestaan ​​we? Deze vraag moet voor ons worden opgelost.

Vraag: Wil dat zeggen dat we moeten besluiten wat overbodig is en wat niet, en dat met betrekking tot een hoger doel?

Antwoord: Waarom bestaan ​​we eigenlijk? Alleen om naar een ​​goede film te kijken, naar het theater te gaan, naar leuke muziek te luisteren, in het gezelschap van vrienden te zijn, wat te drinken en te eten? Dit is allemaal prachtig, maar als je je leven alleen hiermee vult, is het eindresultaat nul.

Er is zoveel meer na dit leven. Laten we eerst eens onthullen wat er hierna bestaat. Ik zou dat doen. Het feit dat ik dit leven met allerlei interessante dingen kan vullen, begrijp ik, dat heb ik al beleefd. Nu vraag ik me af of er nog iets anders achter verborgen is. En zo ja, hoe kan ik dan verdergaan, waarvoor, waarom?

Commentaar: Het is inderdaad de moeite waard om te overwegen of er leven na de dood is en hoe we ons hier, in dit lichaam, op voor kunnen bereiden.

Mijn reactie: Niet om je voor te bereiden, maar om het te zien! “Ontdek je toekomstige wereld in deze wereld.” Dit is nu precies wat de wetenschap van Kabbalah ons leert. Als je een duidelijk beeld hebt van je toekomstige leven, kun je beslissen hoe je dit leven wilt invullen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/how-to-fill-this-life/

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality,” 3/26/20

Related Material:

Why Do You Want To Live Like This?

Quarantine—The First Step Toward Overcoming The Crisis

When Will Coronavirus Disappear?

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health, Meaning Of Life | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: