Het tijdperk van de vrouw is op komst

De coronavirus epidemie heeft ons laten zien hoe belangrijk thuis en het gezin – het middelpunt van ons leven – en de rol van de vrouw is, op wie dit alles rust. Het coronavirus heeft ons verenigd.

Enerzijds legde het virus de tegenstellingen bloot die in de moderne wereld tussen ons bestaan. Ondanks dat werd aan alle mannen getoond dat de vrouw het centrale punt in ons hele leven is, daarom moeten wij proberen om rond het vrouwelijke deel, Malchut, de nieuwe realiteit van het post-coronavirus tijdperk te bouwen.

Baal HaSulam schrijft in het boek Ohr Bahir:

Ima (moeder) komt van het woord Omenet (voedend) en opvoedend, want de druppel komt van de vader, en de moeder geeft voeding en laat de druppel groeien, verdeelt deze in delen en organen, vlees en huid. Al dit werk, samen met de vermenigvuldiging, komt alleen van de moeder, want de vader gaf haar niet meer dan een kleine druppel en met haar bekwaamheid vormde zij de druppel tot een compleet menselijk wezen. Vanwege deze bekwaamheid wordt zij “moeder” genoemd.

Een moeder heeft waarlijk een unieke opdracht. In werkelijkheid komt een druppel sperma van de Schepper, het vraagt niet veel werk van de vader. De moeder deelt deze en vormt de druppel vervolgens tot organen, er vindt groei plaats en uit deze druppel ontwikkelt zich een mens, het resultaat van het werk van het moederlichaam.

Zo werkt het in fysieke lichamen. Maar ook bij het bouwen van de ziel waar de vader en de moeder samen aan werken, valt het meeste werk de moeder toe. Alles komt uit de druppel van de vader voort, maar dit gebeurt dankzij het werk van de moeder.

Zwangerschap begint met een druppel sperma van de vader, maar in de moeder groeit de foetus, zij baart, voedt het kind, zorgt voor hem, zij zorgt totdat hij oud genoeg is om zelfstandig te leven.

Daarom moeten alle moeders, alle vrouwen op de wereld, het proces waarin we ons in deze tijd bevinden, beschouwen als een mogelijkheid voor de mensheid om als een foetus op een nieuw spiritueel niveau geboren te worden. Als alle vrouwen zich met elkaar verenigen, zullen ze in staat zijn om de mensheid door de barensweeën heen te helpen. Dit is moeilijk werk, maar juist de vrouwen zullen in staat zijn om een nieuwe mensheid te baren, en deze mensheid de richting te geven om haar opdracht te vervullen.

De hele ontwikkeling van de mensheid is in twee delen verenigd. Tot op de dag van vandaag hebben mannen over de wereld geregeerd, het is een tijd van oorlogen, problemen en conflicten geweest, van de macht van geld en geweld. Vrouwen waren vrijwel onzichtbaar in de hele geschiedenis van de mensheid, het pad van geweld en oorlogen.

Maar nu komt de tijd waarin de moeder, de vrouw, de taak van de opvoedster van de wereld naar de toekomstige vorm, op zich moet nemen. Dit is het tijdperk van de vrouw, daarom moet zij weten hoe zij zich met andere vrouwen kan verbinden, ten behoeve van de correctie van de wereld. Het kan wel moeilijk zijn, maar er is geen uitweg. Dit moet gedaan worden.

Alle vrouwen, de hele Malchut, moeten zich verenigen, en dankzij deze eenheid een nieuwe mensheid baren. Dit is alleen mogelijk als vrouwen zich – ondanks hun tegenzin – verbinden, over hun egoïsme heenstappen en er bovenuit stijgen door geloof boven de rede. Vrouwen zullen aan de mannen en aan de hele wereld dringend vragen om zich te verbinden, om tussen alles en iedereen de juiste verbindingen tot stand te brengen, en zo de wereld naar correctie leiden.

Op het fysieke niveau is het de vrouw die opvoedt en een nieuwe generatie ter wereld brengt. Ook in het spirituele systeem is alleen de vrouw in staat om kracht te geven, te baren en een nieuwe mensheid groot te brengen.

Alleen een vrouw kan deze taak vervullen. Zoals een moeder de foetus ontwikkelt, het kind ter wereld brengt, laat opgroeien, opvoedt en een toekomstig mens vormgeeft, moeten vrouwen – met elkaar verenigd – hun rol vervullen van moeders van de gehele mensheid.

Het beeld van een verenigde vrouw moet de centrale kracht in de wereld worden. Op deze wijze kunnen we de mensheid redden en in een nieuwe vorm ter wereld brengen. Nadat vrouwen zich verenigen en tot één gezamenlijke, sterke mening komen, zullen zij in staat zijn om alles van de mannen te vragen, en de Schepper zal aan haar kant staan. Zo zullen vrouwen iedereen kunnen verslaan en de juiste orde kunnen scheppen in de menselijke ontwikkeling.

Dit is echter alleen mogelijk na eenwording. Het hele probleem is, dat er tussen vrouwen geen eenheid is, daarom neemt niemand hen waar als een serieuze kracht en worden haar dringende vragen niet geaccepteerd. Alleen als je spirituele kracht hebt, kan je om spirituele vooruitgang vragen, en spirituele kracht bestaat uit eenheid.

Verenig je tenminste een beetje en zie de kracht die jullie hebben. Dan zullen jullie vragen en alles ontvangen wat jullie wensen. De Schepper zal het doen. Er zijn geen hindernissen op jullie pad: zodra jullie je als vrouwen gaan verenigen, zal de Schepper voor jullie zorgen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/the-era-of-women-is-coming/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From a lesson “The Role of Women in the New World” 5/9/20

Filed under: Man and Woman, Spiritual Work, Women, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed