De toekomstige vorm van de maatschappij

Vraag: Kunnen we de volgende fase van onze maatschappij nu introduceren? Of zal dit model vanzelf ontstaan als wij ons ontwikkelen, verder komen en erin gaan integreren? Is dit een proces dat met horten en stoten verloopt of gaat het geleidelijk?

Antwoord: Ik denk dat we dit proces zelf moeten ontwikkelen, want in geschriften van belangrijke mensen wordt dit al beschreven en er is geen reden om af te wijzen wat zij al hebben bereikt. Wij moeten gebruik maken van hun conclusies en van wat zij al bereikt hebben en op basis hiervan voor de hele mensheid een systeem bouwen van educatie en opvoeding

Vraag: Hoe zal de ontwikkeling van de hele maatschappij verlopen? Sommige mensen voorspellen een dictatuur, anderen het bevorderen van democratie, er gaan stemmen op over nazisme en fascisme, sommigen zien het nut van nogal harde maatregelen en anderen juist van zachtere maatregelen. Maar tot dusver is er nog geen echt model uitgewerkt voor economische, sociale en politieke betrekkingen.

Zal het deel van het leven in de maatschappij dat gaat over deze materiële wereld en de belangen van mensen, langzamerhand duidelijk worden of kunnen we er nu al vorm aan geven, nu we op weg zijn naar de realisatie van een plan dat wij begrijpen?

Antwoord: Er moet een sociale discussie plaatsvinden over wat we werkelijk nodig hebben en wat niet. Door de situatie in onze moderne samenleving kan men dit begrijpen. In hoeverre zijn bepaalde beroepen en consumptiegoederen nodig? We weten hoe we de aarde vervuilen en hoe ook alle oceanen vervuild zijn, etc. We hebben een pauze nodig en heel serieus onderzoek naar onze fouten.

Pas daarna kunnen we onze interventie in de wereld om ons heen verminderen en een systeem creëren dat mensen uitsluitend van de essentiële consumptiegoederen voorziet en van maximale spirituele inhoud.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/the-future-form-of-society/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the TV program: “Unemployment In The Post-Coronavirus World,” 5/5/20

Related Material:

Distinctive Characteristics Of The Future Society

Correction Of The World, Part 1

Preparing Experts In Human Nature

Filed under: Crisis, Economy, Globalization, Society of the Future | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: