De spirituele rol van de vrouw, deel 7

Moge de Schepper alles besluiten

Vraag: Hoe beïnvloeden de aardse moeilijkheden die vrouwen kunnen hebben de ontwikkeling en het verkrijgen van de spirituele eigenschap van geven? Bijvoorbeeld: als het niet mogelijk is om een gezin te stichten, te trouwen, kinderen te krijgen, etc., heeft dit dan een verstorende invloed of betekent het juist hulp?

Antwoord: Als er omstandigheden zijn waardoor je geen gezin kunt stichten en je denkt dat dit je dichter bij Kabbalah brengt omdat je je dan niet bezig hoeft te houden met de opvoeding van kinderen en het huishouden, zal dat natuurlijk ook gebeuren.

Ik denk dat we op dit gebied absoluut geen plannen hoeven te maken, want we kennen de plannen van de Schepper niet. We moeten gewoon verder gaan met ons leven.

Als er een mogelijkheid is om te trouwen, doe dat en ga trouwen. Als er een mogelijkheid is om je in Kabbalah te verdiepen, doe het. Als je getrouwd bent en een gezin hebt, wijd je dan aan het gezin. Als je daarnaast de mogelijkheid hebt om ook nog naar lessen te luisteren, ga dan verder met de studie.

Maar een mens moet niet besluiten: “Nu weet ik het, ik ga niet trouwen, ik ga me alleen met Kabbalah bezighouden.” Dat mag je zo niet doen. We leven in onze animale wereld en daar moeten we de Schepper vertrouwen. Moge Hij besluiten wat er moet gebeuren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/the-spiritual-role-of-women-part-7/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 3/8/20

Related Material:

The Spiritual Role Of Women, Part 6

The Spiritual Role Of Women, Part 5

The Spiritual Role Of Women, Part 4

Filed under: Man and Woman, Marriage | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed