Als vrouwen zich niet met elkaar verenigen, gaat de wereld ten onder

Vrouwen moeten begrijpen dat de wereld ten onder gaat als zij zich niet met elkaar verenigen. Dit moet een vrouw innerlijk voelen. Mannen kunnen hierbij geen enkele hulp bieden. De vrouw moet haar vrouwelijke taak vervullen: ze baart, zorgt voor het huis, de kinderen en de toekomst.

Een vrouw moet begrijpen dat de wereld ten onder gaat als zij zich niet met andere vrouwen verbindt en samen met hen voor de wereld zorgt. Daar zijn geen revoluties voor nodig. Vrouwen hebben alleen eenheid nodig, dat alleen al zal de wereld veranderen. Daarbij is er geen actie vereist: de eenwording van de vrouwen zal de hele wereldcrisis laten verdwijnen.

De hele crisis gaat over vrouwen onderling – niet over mannen onderling – vanwege het feit dat alleen Malchut in vele kleine Malchuts is gebroken. Als we ze samenvoegen, zal dit de correctie betekenen. Vrouwen moeten dit goed beseffen, dan zullen we werkelijk de mogelijkheid hebben om tot de correctie van de wereld te komen.

Alleen als we het niveau van Bina geven – bereiken, kunnen we de eigenschap die “moeder” genoemd wordt, verkrijgen. Het is de moeder die geeft, zorgt, voedt en voor de hele wereld zorgt. We moeten allemaal de kracht van geven vinden, zowel de mannen als de vrouwen, en met de hulp van deze kracht kunnen we ons met elkaar verenigen.

Alleen een man met een man en een vrouw met een vrouw kan zich spiritueel tot op een zekere hoogte verbinden. Maar daarvoor moeten wij ons met de verworven kracht van Bina verbinden, en hiervoor hebben we ook de vrouwen nodig.

Daarom is er, evenzeer in onze wereld als in de spirituele wereld, een perfecte verbinding tussen alle mannen en alle vrouwen nodig, zodat we allemaal samenkomen, zodat een perfecte mens, Adam, geboren wordt waarin de mannelijke en de vrouwelijke delen samenwerken.

We zijn al in een heel vergevorderd stadium gekomen van de zwangerschap als foetus, en we moeten spoedig geboren worden. Ik kan niet precies zeggen in welke maand van de zwangerschap Malchut zich nu bevindt. Ze wil werkelijk gaan bevallen, maar we zijn er nog niet klaar voor. Geboren worden betekent namelijk dat wij het juiste verlangen hebben naar eenheid tussen ons. Dan zullen we uit Malchut breken en in een nieuwe wereld geboren worden, in de spirituele wereld.

Als wij Malchut verlaten, de baarmoeder verlaten, bevinden we ons meteen in de spirituele wereld die op geven gebaseerd is. We zijn hier nog niet toe bereid en dan zou het een premature geboorte worden.

Als de vereniging van vrouwen tot één enkele vrouw plaatsvindt, zal iedereen voelen dat de kracht van de vrouwen de wereld bestuurt, zoals een moeder voor een kind zorgt. Dan zullen alle mannen voelen dat deze kracht van de moeder, de vrouw, Bina, hen bestuurt en dat door haar de kracht van geven komt, de inspiratie waarvoor allen buigen en bereid zijn om te luisteren naar de stem van de vrouw die de wereld gaat besturen.

Tot nu toe heeft ieder van jullie individueel de kracht van dit verlangen, maar jullie kunnen het nog niet samenvoegen tot één gezamenlijke invloed. Doe je best om je te verenigen. Het hangt allemaal van jullie af!

Ik hoop werkelijk dat we een nieuw tijdperk binnengaan, een nieuwe mensheid worden. Als de kracht van de vrouwen groter en groter wordt, zullen de mannen voelen hoezeer zij de vrouwelijke kracht nodig hebben, en dan zullen we op die manier samen voorwaarts gaan. Ik wens jullie en jullie gezinnen gezondheid en geluk toe!

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/if-women-do-not-unite-the-world-is-doomed/

From the Daily Kabbalah Lesson on the Role of Women in the New World, 5/9/20

Related Material:

The Last Generation—The Time Of Women

Success Depends On The Woman

Adam And Eve

Filed under: Man and Woman, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed