Alles is volkomen rechtvaardig

Vraag: Er is een gezegde in spiritualiteit: hoe erger, hoe beter. Is het waar dat de spirituele vooruitgang beter verloopt naarmate de beginsituatie moeilijker is?

Antwoord: Dat zou ik niet willen zeggen. Mensen denken dat alleen, omdat zij niet kunnen afmeten wat beter of slechter is. Afgunst schildert het gras bij de buren altijd groener af. Het heeft geen zin om daar aandacht aan te besteden. Dit is absoluut niet waar.

Als je jezelf corrigeert en alles op de juiste wijze begint te zien, heb je geen enkele klacht over de Schepper: “Waarom doet Hij dit, maar ik heb dat? Waarom heeft die mens het gemakkelijker en heb ik het moeilijker? Waarom ben ik niet 2.000 jaar geleden geboren, maar juist in deze tijd van de laatste generatie?” Je gaat zien dat alles volkomen juist geregeld is.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/06/everything-is-absolutely-fair/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 3/8/20

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed