Wat weet een Kabbalist?

Vraag: Veel mensen in de wereld, zelfs zij die niets weten van Kabbalah, geloven in een soort hogere macht, een God. Waar bidden zij voor, denkt u? Waarin is hun gebed anders dan dat van u als Kabbalist?

Antwoord: Vanuit het fysieke bestaan, geloven ze simpelweg in een soort hogere macht, een hoge mind, predestinatie van bovenaf, plannen, doelen, etc. Zij geloven in wat er met hen zal gebeuren nadat zij de huls van hun lichaam hebben verlaten.

Zij geloven, maar een Kabbalist weet. Hij voelt het. Voor hem is dat het volgende niveau van het bestaan waarin hij zich al bevindt.

Vraag: En wat weet u wat wij niet weten?

Antwoord: Ik voel het bestaan buiten het lichaam, want eigenlijk bestaan onze lichamen niet. Het lichaam is alleen noodzakelijk om ons egoïsme te neutraliseren, als je dat doet, voel je de zwaarte van dit lichaam – dat aan je trekt en je onder controle heeft – niet meer. Je gaat voelen hoe je ziel de regie heeft en je leidt.

Vraag: En wat bidt u voor de mensen die met het coronavirus geïnfecteerd zijn of een andere ziekte hebben?

Antwoord: Ik bid niet voor hen. Ik probeer aan iedereen te vertellen wat voor soort mensen we moeten worden: vriendelijk tegen elkaar, onafhankelijk, voelend dat wij door de Hoge Natuur met elkaar verbonden zijn, dan schenden wij de wetten van de juiste communicatie met de natuur niet, op die manier bereiken wij vriendelijkheid, geven we om elkaar, hebben we elkaar lief, dan worden al onze overtredingen, eisen die we bij voorbaat al aan elkaar stellen, en boosheid, met liefde bedekt.

In principe is dit een gebed. Ik vraag de Schepper om mij de kracht te geven om elke negatieve houding naar mensen, naar de wereld, te bedekken met een positieve houding. Ik vraag niet om de negativiteit weg te nemen, maar juist om deze houding te bedekken: “Liefde zal alle overtredingen bedekken.”

Vraag: Wat wenst u voor uzelf in deze moeilijke periode?

Antwoord: Ik wens voor wat ik altijd doe: zoveel mogelijk kracht om goed te doen aan de wereld, in de mate waarin de Schepper mij leidt, op Zijn wijze.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/what-does-a-kabbalist-know/

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality” 3/26/20

Filed under: Body and Soul, Coronavirus, Health, Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed