Wat is er gelijk in onze lotsbestemming?

Vraag: U zegt dat aan het einde ieders lotsbestemming goed zal zijn. Maar ieder mens heeft zijn eigen oorsprong van de ziel en het pad daarheen is volkomen individueel. Hoe kan dan de lotsbestemming van eenieder gelijk zijn?

Antwoord: Wat gelijk is, is het feit dat de specifieke inspanning van ieder mens in overeenstemming met zijn ziel moet zijn, met alle eigenschappen die rondom de ziel zichtbaar worden, zodat een mens zijn volle potentieel kan realiseren, de staat van zijn einddoel in het gemeenschappelijke systeem van Adam. Daarin is alles zo nauw met elkaar verbonden, dat niemand enige voorkeur ervaart ten aanzien van anderen.

In de gemeenschappelijke ziel bereiken we absoluut allemaal de complete correctie. Daarom is de correctie van degene die een groter egoïsme heeft moeilijker, en voor degene die een kleiner egoïsme heeft, lijkt de correctie gemakkelijker, maar in feite is dat niet waar. Het hangt allemaal af van de hulp die hij krijgt.

Het resultaat is dat blijkt dat iedereen absoluut geschikt is voor het beoogde doel en dat iedereen gelijkwaardig is. Het lijkt op de structuur van een menselijk organisme. Het is perfect, geen enkele cel is belangrijker dan een andere. Als je één cel verwijdert, schaadt dit de perfectie van het hele organisme.

Daarom zullen we het in de toekomst helemaal niet meer over dit onderwerp hebben. In de eindstaat is iedereen gelijkwaardig en absoluut perfect. Om naar deze perfectie te kunnen streven, worden er aan eenieder precies dezelfde voorwaarden gegeven: hoe groter het egoïsme, hoe groter de vereisten voor zijn correctie, hoe kleiner het egoïsme, hoe minder vereisten er zijn. Maar iedereen zal de volmaakte perfectie bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/what-is-equal-in-our-destinies/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 3/8/20

Filed under: Adam-The Common Soul, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: