“Wat is dat ene wat de mensheid van het coronavirus (COVID-9) kan leren?” (Quora)

Michael Laitman, op Quora: Wat is dat ene wat de mensheid van het coronavirus (COVID-119) kan leren?

Het coronavirus heeft laten zien hoezeer de mensheid met elkaar verbonden is en van elkaar afhankelijk is. Wij zouden er verstandig aan doen als wij ons afstemmen op deze onthulling van verbondenheid.

Experts waarschuwen ons voor toekomstige pandemieën en wereldwijde problemen, wij zouden naar deze boodschap over onze wereldwijde verbinding moeten luisteren – een verbinding die de natuur met ons communiceert – en ook een nieuwe wereldwijde basis moeten voorbereiden om met dergelijke problemen om te gaan.

De mensheid kan van het coronavirus leren dat het omgaan met wereldwijde problemen door er met lokale acties op te reageren, net zoiets is als pleisters op je huid plakken terwijl je een ziekte hebt over je hele lichaam.

Met andere woorden: dat is verre van voldoende.

Als we in een herstelfase van de pandemie terechtkomen, zouden we er goed aan doen om de toonaangevende waarden van de maatschappij opnieuw te bezien, zodat herstel werkelijk mogelijk wordt en ook duurzaam zal zijn.

Welke waarden zijn optimaal voor de situatie waarin de mensheid nu verkeert? Er zijn geen andere waarden dan de noodzaak van meer wederzijdse verantwoordelijkheid en aandacht, tussen alle mensen, maatschappijen en landen.

Wij vormen één systeem, daarin zijn we met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk, het coronavirus maakte geen onderscheid tussen de sociaal-economische status van degenen die geïnfecteerd werden, of het feit of iemand goed of slecht was in ecologie, iedereen werd als gelijke beschouwd, wij zouden er verstandig aan doen als wij deze les over gelijkheid van het coronavirus zouden leren.

Als we deze les van het coronavirus gaan leren, kunnen we onszelf als kleine, vechtende, ruziemakende kinderen zien, en dan komt onze strenge moeder ons bestraffen. Het maakt niet uit of wij proberen uit te leggen dat de andere kinderen begonnen en dat zij de schuld zijn, onze moeder staat onverschillig tegenover al onze vingerwijzingen, zij geeft ons gewoonweg allemaal dezelfde straf, dwingt ons om op te houden met spelen, en zegt dat wij na moeten denken over waar we mee bezig zijn en over de manier waarop wij ons gedrag kunnen verbeteren.

Daarom is het belangrijkste wat wij van deze pandemie kunnen leren, dat wij als gelijken met elkaar moeten omgaan, dat iedereen, alle samenlevingen en landen, een gemeenschappelijke taak heeft in een wereld waarin wij wereldwijd van elkaar afhankelijk zijn. In een dergelijke situatie zijn we van iedereen die verantwoordelijkheid neemt afhankelijk, en denken en handelen we vanuit zorgzaamheid voor elkaar.

Als wij nalaten om onze omgang met elkaar te verbeteren naar meer verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar en meer zorgzaamheid voor elkaar, kunnen wij meer klappen verwachten van de natuur, ze zullen dan harder zijn en ons waarschuwend laten weten dat wij afhankelijk zijn van elkaar en daarom onze omgang moeten upgraden.

Om onze relaties te upgraden, hebben we een onderwijssysteem nodig dat herzien wordt, waarbij we alle mogelijke communicatiemiddelen gaan gebruiken om een nieuwe wereldwijde samenleving op te bouwen van mensen, samenlevingen en landen die positief met elkaar verbonden zijn.

Hoe meer wij door de gedachte dat de mensheid één familie is, worden beïnvloed, elkaar eraan herinneren en – zoals het in een familie werkt – ieder familielid voor de andere familieleden zorgt, hen steunt en aanmoedigt zonder onderscheid te maken, hoe beter we zullen ervaren dat er een hogere kwaliteit van leven is, meer geluk, vertrouwen en welzijn voor de gehele samenleving.

De natuur heeft haar eigen middelen om ons naar deze conclusie te leiden, het coronavirus is er één van, hoe eerder wij ons bewust worden van onze wereldwijde, onderlinge afhankelijkheid en onze onderlinge verhoudingen verbeteren, hoe minder negatieve verschijnselen wij van de natuur zullen ervaren, wij zullen vrede en evenwicht voelen, met elkaar en met de natuur.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/what-is-that-one-thing-humanity-can-learn-from-the-coronavirus-covid-19-quora/

Above photo by Macau Photo Agency on Unsplash.

Filed under: Coronavirus, Crisis, Education, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed