Kunnen wij de plannen van de natuur veranderen?

Vraag: De moderne wetenschap reageert snel als er nieuwe virussen opdoemen die de mensheid bedreigen. Als er eenmaal een vaccin ontwikkeld is, worden de risico’s minimaal. Het enige wat belangrijk is, is de snelheid waarmee wetenschappers aan het werk gaan. Betekent dit dat de menselijke intelligentie de plannen van de natuur kan veranderen?

Antwoord: Natuurlijk niet!

Vraag: Hebben we niet te maken met een confrontatie tussen de mens en de natuur?

Antwoord: Een confrontatie met de natuur bestaat helemaal niet en dat kan ook nooit gebeuren. Wat betekenen wij nu helemaal?! Wij denken dat we de natuur kunnen veroveren. We kunnen de natuur alleen maar schade toebrengen met onze egoïstische eigenschappen.

Vraag: Maar heeft de natuur ons niet zo gemaakt?

Antwoord: Zij heeft ons zo geschapen zodat wij onszelf kunnen corrigeren en tijdens die correctie een ander niveau van de natuur gaan ontdekken.

Opmerking: Eerst bevinden wij ons dus in een proces van correctie en vervolgens heeft niemand ons daar ooit iets over gezegd.

Mijn commentaar: Waar zie je enige vorm van correctie in de mensheid? Jaar na jaar wordt het erger met ons: we worden egoïstischer, ongevoeliger en grover. We tasten de natuur aan en vernietigen deze kleine planeet waarop wij leven.

Opmerking: Maar we zijn zo door de natuur geschapen.

Mijn commentaar: We zijn zo geschapen zodat wij ons gaan realiseren hoe klein wij zijn.

Vraag: Maar waar kunnen wij verantwoordelijk voor gehouden worden als wij dit niet beseffen? Wanneer besef ik dit?

Antwoord: Wanneer je dit zult beseffen? Je duwt het voortdurend van je af. Je wilt het niet begrijpen en dan zeg je: “Ja, zo ben ik en zo wil ik zijn.” Maar dan komt het virus en dat gaat je een beetje tot leven brengen.

Vraag: Betekent dit dat er geen conflict bestaat tussen wetenschappers die een of ander vaccin uitvinden en de natuur die ons constant virussen en calamiteiten stuurt?

Antwoord: Hoe hard we ons ook inspannen om vaccins uit te vinden, de natuur zal ze steeds weer verslaan, want we moeten ons realiseren dat vaccins ons niet kunnen redden.

Blog in het Engels:https://laitman.com/2020/05/are-we-able-to-change-the-plans-of-nature/

From KabTVs “Coronavirus Is Changing Reality” 3/26/20

Related Material:

Why Is Nature Punishing Us With Coronavirus?

Listen To What I, Nature, Am Telling You!

Nature Speaks To Us Through The Coronavirus

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: