Hoe voelt de wereld de nadering van de Schepper?

Vraag: De groei van de ziel en de veranderingen, onder de invloed van het Licht, zijn beide iets heel innerlijks, abstract en verborgen voor buitenstaanders. Hoe zijn deze veranderingen in de fysieke wereld zichtbaar? Wordt iemand evenwichtiger? Worden er goede onderlinge contacten zichtbaar?

Antwoord: Ik zou niet willen zeggen dat er goede contacten zichtbaar worden. Maar alles wat er in onze wereld gebeurt, vindt plaats onder de invloed van een hoger veld. De spanning en de intensiteit ervan nemen constant toe en dit wordt gevoeld als de Schepper dichterbij ons komt.

Dit is echter een heel onaangename nadering, want de Schepper is de eigenschap van geven en liefde, en wij, als niet-gecorrigeerde egoïsten, ervaren Zijn nadering als negatief. Dit kunnen we vergelijken met de manier waarop leraren en ouders ons benaderen en van ons verlangen dat we ons volwassener en serieuzer gedragen, terwijl wij dat niet willen.

Tegenwoordig kunnen we het zien in de ontwikkeling van de hele mensheid. Doordat de Schepper dichterbij de wereld komt, ervaren wij de huidige crisis. Aangezien we niet gelijkvormig zijn geworden met de Schepper, ervaren we Zijn nadering niet als iets goeds, anders zouden we deze nadering als Zijn openbaring voelen. Niet als de onthulling van duisternis, lijden, problemen en allerlei virussen, maar als de onthulling van het Licht. Alles hangt van ons af. Als wij erin slagen om spiritueel te stijgen, voelen we de nadering van de Schepper als een zegen. Als dat niet zo is, voelen we dit als het kwaad.

De Schepper wil altijd dichter bij ons komen en Hij doet dat geleidelijk, maar tot nu toe voelen we Zijn nadering als een constante achteruitgang van de mensheid.

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 2/16/20

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/how-does-the-world-feel-the-approach-of-the-creator/

Related Material:

The Time Has Come For The Creator To Draw Near

The Meteor Is Already Close

On The Verge Of Breaking Into The Spiritual World

Filed under: Crisis, Globalization, Spiritual Work | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: