Het verlangen van de vrouw

Vraag: Waarom gaf de Schepper aan vrouwen het verlangen om te veranderen en zich in Kabbalah te verdiepen? Het zou beter zijn om haar een verlangen naar een gezin te geven, dan zou een vrouw niet op zoek gaan naar de lessen, maar eerder haar man tot steun zijn.

Antwoord: Het verlangen van een vrouw om de bron van haar ziel, d.w.z. de Schepper, te bereiken, is in geen enkel opzicht minder dan dat van een man. Het is enigszins verborgen omdat zij fysieke wensen heeft naar een gezin en kinderen, maar in feite is haar verlangen ook heel sterk.

De essentie van de ziel willen bereiken, de bron van de ziel, de Schepper, is een menselijk verlangen. Dit is iets unieks in mensen. Als dit diepe verlangen in een vrouw ontwaakt, net zoals in een man, moeten we haar helpen, haar alles geven wat zij nodig heeft, zodat zij haar doel, haar bestemming kan ontdekken en realiseren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/womans-desire/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 3/8/20

Related Material:

About The Main Desire Of Women

The Power Of The Female Desire

Woman – A Mystery Of Nature

Filed under: Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed